Diş Budak Ağacı Çiçeksiz

Diş Budak Ağacı Çiçeksiz

Kullanılan Kısımları: Yaprak ve ağaç kabukları Toplama zamanı: Yaprakları ilkbahar ve yaz aylarında, kabuklar baharda ağaçlara su yürüdüğünde.

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen: Yaprakları idrar ve süt artırıcı ve müshil olarak kullanılır. Damar sertliğini giderir, kan

dolaşımını kolaylaştırır, vücutta biriken suyu boşaltır, romatizma ve gut tedavisinde faydalıdır.

Diş budak yapraklarından yapılan çay sancısız, rahat amel verdiğinden şayanı tavsiyedir.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10-12 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir, Veya 1 bardak suya, 4-6 gr ufalanmış yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir,

Romatizma ve gut'ta aynen uygulanır. Her iki cins diş budak ağacı taze dal kabukları veya taze sürgünleri, ateş düşürücü, kuvvet verici, ishal kesici ve dizanteriye karşı kullanılır.

Kullanılışı: 2 bardak kaynar suya, 2-3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş kabuk konur, soğuyunca süzülür, 1 günde tüketilir. Çiçekli diş budak ağacının kabukları da aynı maksatla kullanı-'!ır. Diş budak tohumu idrar söktürücüdür, Bu suretle vücutta toplanan zehirlerin dışarıya atılmasını sağlar. 500 gr suya, 15-20 gr tohum konur, 20 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir, Çiçeksiz diş budak her iki ağacın körpe dal kabukları (vitamin P etkisinde) eskulin hammadde olarak kılcal damarların dayanıklılık ve geçirgenliğini takviye edici, eskuvit şeklinde draje (eskulin + vitamin C + viLamin k) kanarnalarda (iç ve dış kanamalar) basur, toplar damar genişlemesinde vs. kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp