Üzüm Çekirdeği Ekimi

Üzüm Çekirdeği Ekimi. Taneleri Mavi-Siyah Renktedir. Tane Şekli Uzun Eliptik Yapıda Olup Ağırlığı Ortalama Sekiz Gramdır. Tanenli Bir Tadı Olup Salkımları Kanatlı Koniktir. Salkımları İri, Sıklıkla Dolgundur.

Olgunlaşma Dönemi Diğer Çeşitlere Göre Ortada Olup Tavsiye Edilen Bölgeler Ege, Marmara, Güneydoğu Anadolu Ve Akdenizdir.

Üzüm Çekirdeği Ekimi

Fidanların dikileceği yere nakli, dikimi ve dikim sonrasında bakımı çok önemlidir. Çıplak köklü fidanların dikim mevsimi, fidanların uykuda olduğu Kasım-Nisan ayları arasında olmalıdır.

Tüplü fidanlar ise yılın her günü dikilebilir. Dikim sırasında kök sisteminin bulunduğu toprak kütlesi dağıtılmadan dikilmesi ve dikim kurallarına uyulması fidanın tutması için yeterlidir.

Fidan kökleri güneşe ve rüzgara karşı korunmalıdır. Fidan dikerken kökler kıvrılıp, dönmemeli, toprakta hava boşluğu kalacak biçimde sığ veya derin dikilmemelidir. Dikilecek fidanın 20 cm' den uzun olan kökleri önceden kesilmelidir.

Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir.

Donlu günlerde fidan dikmeyiniz. Boylu fidanların rüzgarla sallanmasını önlemek için kazıkla bağlanması uygun olur. Fidan dikiminde deneyimli bir kişiden yardım isteyiniz.

Bir veya iki yaşındaki ibreli fidanlar ile bir yaşındaki çıplak köklü, yapraklı fidanların dikiminde, dikim çapası kullanılması yararlı olur.

Tüplü ve kaplı fidanların dikiminde ise fidanların; kök yapısına, yaş ve boy durumuna göre açılacak uygun boyutlardaki çukurlara yerleştirilmesine, toprağın sıkıştırılmasına ve can suyu verilmesine dikkat edilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp