Kırmızı Kantaron Türleri

Kırmızı Kantaron Türleri Yaklaşık Olarak 400 Tanedir. Avrupa ve Çevresinde Yetişen Bu Bitki Dünyanın Diğer Bölgelerine de Yayılmıştır. Asya ve Kuzey Amerika‘da Diğer Bazı Kırmızı Kantaron Türleri de Mevcuttur.
Kırmızı Kantaron Türleri

Kantaron otunun bilinen 400 çeşit türü olup bunlar birbirlerine çok ben-zerler. Bu nedenle aralarındaki farkı çok iyi bilmemiz gerekir. Kılıçotugillerden sadece bu Tıbbi Kantaron tıbben kullanılır. Diğerleri aynı maksat için kullanılamaz, kullanılsa bile birleşimindeki tanenden dolayı bu amaca ulaşılamaz;çünkü sadece Tıbbi Kantaron Hyperforin içerir.
- Anadolu Kantaron (Hypericum barbatum); Bu tür, tüylü olduğunda Sakallı Kantaron diye de anılır. Sapı yuvarlak ve kupa yaprakları iri tüylüdür.
- Benekli Kantaron (H.maculatum); Sapı dört köşeli, sap ve yaprakları beneklidir.
- Tüylü Kantaron (H.hirsutum); Sapı yuvarlak ve yaprağından daha tüylüdür.
- Kırmızı Kantaron (H.polyphyllum); Çiçekleri sarı renkte ve sapı dört köşelidir.
- Dağ Kantaron (H.montana); Sapı yuvarlak, yaprakları seyrek ve iridir.

Tıbbi Kantaron diğerlerinden farklı olarak sapı iki köşelidir ki bu hemen hemen hiç görülmeyen bir durumdur ve yapraklarının üzerinde yağ gudeleri bulunur ve bu gudeler şeffaftır. Yani üstten bakınca altı görülür. Bizi sadece Şeffaf Kantaron ilgilendirmektedir. Bu nedenle de sadece onun üzerinde duracağız.Türkiye‘de 70 çeşit Kantaron otunun yetiştiği bilinmektedir. Bu nedenle hakiki Kantaron tohumlarını bulup yetiştirmek gerekir. Türkiye‘de yabani olar4ak yetişir ve bazı botanik bahçelerde de özel olarak yetiştirilmektedir. Türkiye‘nin iklimi Kantaron için en uygun iklimdir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp