Kırmızı Kantaron Sabununun Faydaları

Kırmızı Kantaron Sabununun Faydaları :

Hypericum perforatum (L.) Tarla, yol ve orman kiyilarinda, tepelerde ve çayirlarda Temmuz‘dan Eylül‘e kadar çiçeklenen ve ülkemizde, sari kantaron, kanotu, kiliçotu, mayasilotu ve yaraotu gibi yöresel adlara da sahip olan sifali bir bitkidir.

Bitki 25-60 cm boyunda olup, çok dallidir ve saplari ayri oldugu halde bir semsiye biçimindeki çiçekleri 5 parçali, korolla altin sarisi renkli ve kenarlari siyah renkli guddeli tüyler ile çevrilidir . Erkek organlari çok adette ve 3 demet halinde bir araya toplanmistir. Yapraklar isiga karsi tutuldugunda, yag guddeleri, parlak noktaciklar halinde kolaylikla görülür.

Bitkiye binbirdelik otu denmesi bu özellikten ileri gelmektedir. Yanilmamak için, tam olarak açmis bir çiçegi parmaklarinizin arasinda ezdiginizde, ondan kirmizi bir su aktigini göreceksiniz.

Faydalari ve Kullanim Alanlari

* Yaralarin iyilesme sürecini hizlandirabilir

* Hafif ve orta siddetteki depresyonlarda rahatlatici ve sakinlestirici etkisi vardir.

* Korku, endise, kaygi, umutsuzluk ve çaresizlik duygularinin giderilmesinde yardimcidir.

* Siyatik, eklem iltihabi (artrit) ve pre-menstural kramplar (Adet öncesi agri ve sikintilar) giderilmesinde faydalidir.

* Safra salgisini uygun yönde etkileyerek sindirim sistemini rahatlatabilir.

* Kronik yorgunluk sendromunda, uykusuzluk, menopoz dönemindeki sikinti, stres ve gerginliklerin giderilmesinde etkili olabilir.

*Her derde deva oldugundan bahsedilir.özellikle mide agrilarina birebir geldigini bizzat gözlemlenmisdir.Ayrica zeytinyagina ufalanarak merhem haline getirildikten sonra açik yaralara sürüldügünde ,yaralarin çok çabuk iyilesmesini saglar.

Hastalar üzerindeki gözlemlerimize dayanarak ifade ediyoruz ki dogru Kantaron kullanimi ve düzenli içildigi takdirde kanser hücreleri üzerinde temizleyici bir etki görülmektedir.

Uludag Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Ögretim Görevlisi Dr. Oya Kaçar, kantaron otunun Avrupa‘da son yillarda hafif ve orta siddetli depresyonlarin, stres, uykusuzluk, anksiyete gibi günlük yasami olumsuz etkileyen rahatsizliklarin tedavisinde basariyla kullanildigini, atidepresan olarak kullanilan sentetik ilaçlarin kullaniminda karsilasilan uykusuzluk, kilo kaybi, üel bozukluklar gibi ciddi yan etkilere de rastlanmadigini belirtti.

Yan Etkiler ve Etkilesimleri:

Hamilelerde kullanilmasi yeterli klinik çalisma olmadigi için önerilmez.Bazi hastalarda sindirim bozukluklarina neden olmustur.Bazi kisilerde allerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir.Bu gibi hallerde kullanimi kesmek gerek.

KANTARON SUYUNUN HAZIRLANISI

Yaklasik 100 gram kantaron çicegi otunu

5 litre iyi suyu (çesme suyu olmayacak) kaynatin.

5 litre iyi su kaynamaya (fokurdamaya) baslayinca

100 gram kantoron çicegi otunu bu suyun içine atin.

Yaklasik 50 dakika yüksek ateste 1 saat normal ateşte kaynasın.

Yaklasik 12 saat kadar kendi kendine sogusun.Soguyunca süzme islemini

gerçeklestirip bunlari agzi açik cam kavanozlara (Plastik sise kullanmayin) doldurup buzdolabina koyun.sabah ögle aksam birer su bardagi aç karina içilecek.

Etkili olmasi için bu su içildekten sonra en az bir saat kadar hiçbir sey yenmeyecek .Bu suyu kullanma süresi en fazla 15 gündür.15 günü geçince hiçbir faydasini göremezsiniz Bu ot bütün kanser türlerine iyi geldigi gibi, kadin hastaliklari, böbrek, dalak, bagirsak ve bütün iç organlardaki hastaliklara da iyi gelir.Tamir edici bir etkisi vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp