Kapari Tohumu Nasıl Kullanılır

Kapari Tohumu Nasıl Kullanılır :

Tohum; temmuz, ağustos, eylül aylarında yaz boyunca olgunlaşması devam eden ve halk arasında karpuz olarak adlandırılan kapari meyvelerinden toplanır. Meyve hasadı, tomurcuk hasadında olduğu gibi, belirli aralıklarla yapılır. Olgunlaşan ve çatlamaya başlayan meyveler açılmadan önce toplanarak içindeki tohumlar çıkarılıp, yıkanarak kurutulur. Eğer meyvenin açılması beklenirse çatlayan meyvelerdeki tohumlar karıncalar tarafından toplanacağı için tohum kalmayacaktır. Kurutulmuş tohumlar bez torba içinde serin ve kuru bir yerde ekim zamanına kadar muhafaza edilir.

Toprak istekleri

Toprak istekleri bakımından seçici olmaması, fakir ve kireçli yerlerde, taşlık, kayalık, toprak miktarı az olan arazilerde yetişebilmesi, kurağa dayanıklılığı kapariyi tarım dışı olarak kabul edilen bu alanların ekonomik olarak değerlendirilmesinde oldukça uygun bir bitki konumuna getirmektedir.

Kapari Tohumu Nasıl Kullanılır

Ms Hastalığında kaparinin 3 çeşit kapari ürünü kullanmamız gerekiyor. Bunlar;
1-Kapari Karpuzu (en önemlisi)
2-Kapari Salamura (takviye için)
3-Kapari Çayı (antioksidan etkisi için)

Nasıl Kullanacağız ?

1-Kapari Karpuzu (en önemlisi)
Sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile haftada en az 1 kg tüketilecek.(Tüketirken zeytinyağı limon koyarak tüketebilirsiniz.)

2-Kapari Salamura (takviye için)
Sabah akşam aç karna tüketmek kaydı ile haftada en az 1 kg tüketilecek. (1 kasenin içine bir miktar kapari salamura koyup, kaseye zeytinyağı,kekik, ve nar ekşisi ekleyip karıştırıyor ve kaşıkla tüketiyoruz.)

3-Kapari Çayı (antioksidan etkisi için)
Bir demlik 6 bardaklık sıcak su içersine bir miktar (yarım veya bir çay kaşığı) kapari çayından koyup 5 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içiyoruz. Günde sabah Öğlen ve akşam aç karna olmak üzere 3 fincan kapari çayı tüketilebilir. Kapari çayında soğan ve sarımsaktan 15 kat daha fazla ANTİOKSİDAN bulunur. ağrı kesici toksin atıcı ,kan temizleyici ve plazma yenileyicidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp