Kapari Çayı

Kapari Çayı :

Doğadan toplanan olgun kapari çiçekleri yeni teknolojik fırınımızda ısıl işleme tabi tutulduktan sonra öğütülerek el değmeden ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan paketlenmektedir.

Orta boy bir demlikte kaynatılmış suyun içerisine 1 çay kaşığı Kapari Çayı katılır, 10 dakika demlenmeye bırakılır, cam bardaklarda tüketime sunulur.

Yeni ürünümüz olan 1 gr'lık demleme poşetlerini termos içerisinde 1 lt'lik kaynamış suyla 10-15 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içebilirsiniz.

Kullanım Şekli

Yeni ürünümüz olan 1 gr'lık demleme poşetlerini termos içerisinde 1 lt'lik kaynamış suyla 10-15 dakika demlendikten sonra şekersiz olarak içebilirsiniz. %100 Kapari Çiçeğinden Yapılan; Kapari Çiçeği Çayı‘nın Faydaları,

Yapılışı; Kapari Çayından 1 Poşet İle 1 Litre Kaynamış Suyu Termosun İçine Koyunuz, 15 Dakika Sonra İçiniz. Tıbbi Tedavilerinizin Yanında Kullanabileceğiniz Çok Kıymetli Tıbbi Bir Bitki Çayıdır, Kapari Çiçeği Çayı Kapari Çayının Bilinen Faydaları

1 Kanı Temizler, Kandaki Fazla Lökositleri ve LDL. Denilen Kötü Kolesterolü ve Tüm Zararlı Hücreleri Temizler.
2 Fazla Et ve Yüksek Proteinli Gıda Tüketen İnsanlarda Eklem Yerlerindeki Oluşan Gut Hastalığına Neden Olan (Ürik Asidin) Üremesini Durdurur ve Vücuttan Dışarı Atılımını Sağlar.
3 Kanserli Hücrelerin Gelişimini Durdurur ve Kansere Neden Olan Tümörlerin Gelişimini Durdurduğu Bilimsel Olarak (Stutgart Üniversitesindeki Çalışmada Gözlemlendi)
4 Et Yemekleri Pişirirken Kapari Çayından, Bir Poşet Et Yemeğinin Üzerine Atılırsa Etin İçindeki Zararlı Maddeleri Zararsız Hale Getirdiği (Palermo Üniversitesinde Yapılan Bir Çalışmada Görülmüştür)
5 Hemoroit Hastalığının Tedavisinde, Kapari Çayından Aç Karna 3 Ay Hergün10 Çay Bardağı İçilmesi Durumunda ve Diğer Ürünlerimiz Kapari Karpuz ve Kapari Salamurası Ürünlerimizle Birlikte Kullanıldığı Zaman Hemoroit Hastalığının Tamamen Kaybolduğunu Birçok Müşterimizde Gözlemledik.

Kapari Nedir?

Burdur ve Denizli başta olmak üzere Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı Anadolu illeri, Orta Anadolu‘da Tokat ve civarında, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu illerinde doğal olarak yetişen, çalımsı yapıda, dik ve yatık olarak büyüyen dikenli bir bitkidir. Halk arasında “kedi tırnağı”, “karga kavunu”, “menginik”, “devedikeni”, “keper”, “kepere” ve “gebere otu” adları ile bilinir. Bol miktarda A ve E vitamini içerir, zengin enerji kaynağıdır. Yapılan bir çalışmada 100 gr çiçek tomurcuğunda kuru madde olarak; 67 mg fosfor, 9 mg demir, 24 mg protein, 12 mg selüloz ve 2 mg lipid tespit edilmiştir. Gıda, kozmetik ve ilaç sanayilerinde kullanılmaktadır. Çok yıllık derin köklü ve yayılıcı özelliği ile iyi bir erozyon kontrol bitkisidir.

Kaparinin Faydaları

Evliya Çelebi, 400 yıl önce “Seyahatname ”sinde Çorum‘un Osmancık İlçesini tanıttığı bölümde; “....İşte bu kumlu toprakta, bu iklim şartlarında “gebre” adında bir yemiş yetişiyor ve bu yöre halkı bu yemişin sirkeli turşusunu yapıyor. Bu turşu, hastalıklara deva olmasından, zindelik, sağlık ve güç vermesinden dolayı çok faydalı” cümleleri ile kapariden bahsediyor.

Yorumlar

  • Şe****** Gü***
    7 yıl önce
    Sjögren hastasıyım.Bunun sonucu hemoglobinim düşüy ,dalağım büyüy .Bu bitkinin bana yaraı olur mu ? Çayını nereden bulabilirim?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Sjögren Sendromu, kuru göz ve kuru ağıza neden olan otoimmun (bağışıklık sisteminin kendi kendine yaptığı) bir hastalıktır.Tedavi ile izlediğimiz yol için linke tıklayabilirsiniz.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp