Huş Yaprağı

Huş Yaprağı :

Huş ağacı yaprakları geleneksel olarak vücut sıvı dengesini korumak için kullanılır.
Huş ağacı yaprakları idrar söktürücü (diüretik) özelliği ile ödem tedavisinde önemli katkı yapar.
Böbrek taşı ve kumu olması durumunda idrar söktürücü olarak kullanılır.
Alt boşaltım kanalı enflamatuar hastalıklarında da idrar söktürücü olarak kullanılır.
Sistit (mesane iltihabı) tedavisinde yardımcıdır.
Ağrı ve acıları gidermek için kullanılır.
Huş ağacı yaprağı romatoid artrit tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Birch (huş ağacı) yaprağı, geleneksel olarak romatizma ve artrit tedavisinde kullanılır.
Birch (huş ağacı) yaprağı orta derecede idrar söktürücü olarak bilinir.
Özellikle İskandinav ülkeleri ve Rusya olmak üzere kuzey Avrupa'nın birçok bölgesinde tıbbi bitki olarak kabul edilir.
Birch (huş ağacı) salisilatlar içerir ve bu ağacın anti-enflamatuar ve anti-romatik aktivitelerini açıklar.
Birch (huş ağacı) yaprağı en az %1,5 olmak üzere flavanoidler içerir. Birch yaprağı, ayrıca, saponin, taninler ve esansiyel yağ da içerir.
Laktoz, maya, tatlandırıcı, gluten içermez.
Kullanılması:
a) Araştırmalara göre birleşiminde huş yaprağı, altın başak otu ve ortosifon yapraklarından oluşan çay harmanları ve damlaları idrar yolları iltihaplanması, kumlarına karşı ve de romatizma türlerinde artroza karşı kullanılır.
b) Komisyon E‘nin 13.03.1986 tarih ve 50nolu Monografi bildirisine göre idrar yolları iltihapları bakterileri ve kumlarına ve de romatizma rahatsızlıklarına karşı kullanılır.
c) Halk arasında Huş yaprak ve natürel ilaçları başta böbrek ve mesane taşları, kramplar ve kumlarına ve de artroz, artrit, eklem şişmesi ve su toplaması (ödem) gibi rahatsızlıklara karşı kullanılır.
Açıklama: Prof.Dr.Olafadamın, Walter-Straub enstitüsünde yaptığı araş-tırmalar sonunda özellikle etin içerdiği yüksek orandaki proteinin arachidon asidi artırdığını tespit etmiştir. Bunun da eklem kıkırdaklarının tahriş olmasına neden olduğunu tespit etmiştir. Normalde eklem sıvısının PH değeri 7.4‘dür, şayet aşırı miktarda et yenirse PH=6.2‘ye kadar düşer yani asitleşir. Böyle bir ortamda eklem kıkırdakları bozulur ve bu da zamanla eklemlerin bozulmasına ve de artroza (eklem yapısının bozul-ması) dönüşür. Prof.Dr.O.adam ve ekibi yaptı araştırmalar neticesind3e kişinin haftada en fazla bir defa et ve et mamulleri yemeleri, fazlasının çeşitli rahatsızlığa neden olabileceğini ispatlamıştır. (GM.9.98.41) Hatır-lanacak olursa Peygamber Efendimiz (s.a.v) “her gün et yemeyiniz” buyurmuşlardır. İşte eklem kıkırdaklarında arachidon asidin çoğalması ile buralarda asitleşme oluşur ve bu asit kıkırdakları tahriş eder (yıpratır) bu noktada Huş‘un birleşimindeki saponinler arachidon asidi sünger gibi emerek zararsız hale getirir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp