Huş Macunu

Huş Macunu :

Rötuş yapılacak çivi deliği, matkap deliği, kenar krıkları, çeşitli darbelere maruz kalmış mobilya ve doğramaların rengine göre macun seçilir, ileri geri kuvvetli bir şekilde bastırılarak özürlü yer doldurulur. Spatula, jilet gibi bir aparatla yüzey fazlalığı alınır ve işlem tamamlanır.
Macun, çakmak gibi bir ısıtıcıyla eritilerek de çok çukur olan özürlü yerler doldurulabilir, çevresinde kalan lekeler sentetik tiner ile temizlenilebilir.
Işık istekleri fazladır, huş bir güneş ağacıdır. Derin, iyi, süzek topraklarda iyi gelişme gösteririler. Kökleri fazla derine gitmez. Soğuk yerleri tercih ederler.
Huş Ağacı (Betula pendula): Nemli topraklarda yetişen, sarımsı yeşil renkte çiçekler açan, küçük meyveli, dalları sarkık bir ağaçtır. Yaprakları saponin, flavonidler, uçucu yağlar ve C vitamini içerir.
Huş Ağacının Faydaları: Kanı temizleyici ve idrar söktürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Böbrek yetmezliğinde faydalıdır. Vücutta biriken fazla suyu ve tuzu boşaltarak vücudun su tutmasına bağlı şişmanlamayı önler. Romatizma şikayetlerini azaltır. Saçları güçlendirerek saç dökülmesi ve kepeği önler. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da faydalıdır. Ayak kokusunu giderir. Ayrıca, ağrı kesici etkisi de vardır. Öksürüğü keser. Mesane iltihabı, ishal ve bahar yorgunluğuna karşı faydalıdır. Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur.
Huş Ağacı nasıl kullanılır? Huş ağacının yaprakları kurutulup üzerine sıcak su dökülerek çayı yapılabilir. Ayrıca kabuklarından ve dallarından elde edilen Huş Ağacı katranı da özellikle alerjik deri hastalıklarında kullanılır. Taze yaprakları sıkılarak suyu çıkarılabilir. Yapraklarından elde edilen bu suya biraz su katılıp bununla gargara yapılırsa boğaz iltihaplarını gidermeye yardımcı olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp