Huş Tohumu Yağı Faydaları

Huş Tohumu Yağı Faydaları :

(Agac) Anadolu‘nun kuzeydoğusunda yüksek kesimlerde tek başına veya başka ağaçlarla karışık olarak bulunan huşlar 15-20 m‘ye kadar boylanabilen çeşitli türlere sahip, soğuğa dayanıklıdır.
Gövdelerinin kar beyazı ince kabuğu en karakteristik özelliğidir. Zamanla yatay yönde geniş bantlar halinde kavlar, dökülür. Bunun yerini siyah ve sert bir kabuk alır.
Huşlar ılıman ve serin yerlerin ağaçlarıdır. Işık ihtiyacı fazladır. Nemli ve serin yerlerde yetişir. Hızlı büyür. Fakir kum veya kumlu toprakların ağaçlandırılmasına elverişli bitkilerdir.
Ekolojik istekleri yüksek olmayan huşlar çok eski zamanlardan beri kültüre alınmış kıymetli bir park bitkisidir.
- İdrar söktürücü: Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse idrar söktürür.
- İltihap kurutucu: Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilirse dahildeki iltihapları kurutur.
- Böbrek kumları: Huş ağacı yaprağı, at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrekteki kumları döker.
- Romatizma: Huş ağacı yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse romatizma sancısını keser.
- Kan Temizleyici: Huş ağacı yaprağı, kekik, ısırgan otuyla beraber kaynatılıp balla tadlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Yara Tedavisi: Huş ağacı yaprağı kaynatılıp lapa halinde zor iyileşen habis yaralara vurulur.
- Saç Bakımı: Huş ağacı kaynatılıp saçlar devamlı yıkanır.
- Tabakçılık: Ağaç kabuğu, deri tabaklamada kullanılır
- Aşırı Terleme: Huş yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Huş Ağacı Katranı deride kızarıklık yapabilir Mobilyacılıktan uçak pervanesi yapımına, katran yapımına kadar sanayide kullanılır. Eski Türklerde erkeği simgeleyen şifalı bir bitkidir. İçindekiler:Uçan Yağ, Tanen, Saponin, Acı Madde, Betulabin, Kafur, Fenol, Glikoz, Kresol, Fitosterin, C vitamini, Potasyum, Kalsiyum

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp