Huş Tableti

Huş Tableti :

Huş ağacı yaprağı, Kitre, Sandoloz sakızı, Mürver çiçeği, Yeşil çay, Safran.
Kullanım şekli : Yemeklerden 30 dakika önce günde 3 defa ikişer kapsül bol su ile alınmalıdır.
Toplam 130 kapsül
Obezite Nedir
Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlık, vücutta yağ oranının artması sonucu ortaya çıkan ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Vücut yağı normal erkeklerde ağırlığın %15-18‘ini, kadınlarda %20-25‘ini oluşturur. Erkeklerde bu oran %25‘i, kadınlarda ise %35‘i geçerse şişmanlık oluşur.
Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının, metabolizma ve fizik aktivite ile tüketilen enerji miktarından daha fazla olduğu durumlarda ortaya çıkar. Dünya Sağlık Örgütü 1997 yılında şişmanlığın küresel bir epidemi halini aldığını ve mutlaka tedavi edilmesi gereken kronik bir hastalık olduğunu ilan etmiştir. Tüm dünyada obesitenin sıklılığı giderek artmaktadır.
Şişmanlık, ateroskleroz (damar sertliği), hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalığı, kan yağlarında yükseklik ve birçok yandaş hastalığın ortaya çıkmasına neden olması nedeniyle büyük önem arz eder. Kilo vermekle bu hastalıkların azalması veya düzelmesi sağlandığı için şişmanlık mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Obezite, insan vücudunda kalp ve damar sistemi, solunum sistemi, hormonal sistem, sindirim sistemi gibi sistemleri etkileyen ve birçok önemli rahatsızlığa zemin hazırlayan bir hastalıktır. Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, solunum rahatsızlıkları, eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri, kısırlık, iktidarsızlık, safra kesesi hastalıkları, taş oluşumu, bazı kanser türleri, obezite ile doğrudan ilişkili hastalıklardan birkaçıdır.
Hareketsizlik, yağlı ve karbonhidratlı beslenme alışkanlığı, aşırı yemek yeme şişmanlığa neden olan faktörlerdir.
Sonuç olarak obezite, insan yaşamını kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak tanımlanabilir. Yapılan araştırmalara göre, obezite özellikle son 20 yılda, bütün dünyada süratle artmaktadır.
İçerik
Huş ağaçı
Huş ağacı Huşağacıgillerden olup bu grupta takriben 100 bitki mevcuttur. Bunlardan en önemlileri ve en yaygın olarak kullanılanları Akhuş; Betula pendula ve Bataklık huş ağacı; Betula pubescens‘tir. Ağacın gövdesi beyaz olduğundan Ak ağaç diye ve dallarının saklık ve narin olması, rüzgar esince hışırtı çıkarması nedeni ile ve yahut da ilkbaharda bitki gövdesinden yukarı doğru hışır hışır akan su sesi duyulan bu nedenle de Huş ağacı diye anılır. Bitkinin vatanı Güney Türkistan ve Kuzey Hindistan olup zamanla dünyanın ılıman iklimli hemen her yöresine yayılmıştır. Bir huş ağacı günde 70lt su emerek gövdeye verir ve oradan yapraklara ulaşan su işlendikten sonra büyük bir kısmı gaza (esansa) dönüşür ve bu güzel koku gaz (esans) biz farkına varmadan çevremize güzellikler saçar. Huş ağacı hemen her yörede özelliklede ormanlarda, kumluk yerlerde ve humuslu topraklarda yetişir. Soğuğa dayanıklı olması nedeni ile Sibirya‘dan Kuzey Afrika‘ya kadar çok geniş bir alana yayılmıştır. Türkiye‘nin Erciyes ve Ağrı gibi dağ eteklerinde Marmara ve Karadeniz ve de Doğu Anadolu‘nun ormanlarında yabani olarak yetişir. Yaprakları ortadan uca doğru ve de ortadan başa doğru üçgen şeklinde veya yumurta şeklindedir.
Huş ağacı, kanın temizlenmesini sağlar. İdrar söktürücü özellik göstererek vücutta biriken fazla suyun ve tuzun atılmasına yardımcı olur, şişmanlamayı önler. Mürver çiçeği
Hanımeligiller familyasındaki 20 kadar ağaç, çalı ya da otsu bitki türünün ortak adı Mürver‘dir. Bu türlerin çoğu her iki yarıkürenin ılıman iklim kuşağında, bu arada Türkiye‘deki ormanlarda doğal olarak yetişmekte ve pek çok yerde de süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Beyaz, sarımsı ya da bazen açık pembe renkli ve keskin kokulu küçük çiçekleri yayvan şemsiye ya da salkım biçimi oluşturarak açar. Meyvelerin içinde kan kırmızısı meyve özü ve uzunca oval biçimli 3-4 tane tohum bulunur. Ormanlık alanların funda toprağını seven kara mürver, döktüğü tohumlarıyla çoğalır.
Mürverin çiçekleri uçucu ve sabit yağ, yapışkan bitki sıvısı, reçine, tanen ve şekerler ile samburgin ve rutin adı verilen alkaloitleri içerir. Bitkinin meyvesinde doğal şekerler, meyve asitleri, tanen, C ve P vitamini, boya pigmentleri ile eser oranda uçucu yağ bulunur. Mürverin kabukları da tanen, reçine, alkaloit ile valeriyen asidini içermektedir. Bitkinin çiçekleri ve kabuğu terletici ve yatıştırıcı, kökleri ile yaprakları müshil etkilerinden yararlanılmak üzere kullanılır. Bu etkilerinden yararlanılarak kilo vermede yardımcı olarak kullanılmaktadır.
SANDOLOZ SAKIZI
Sandaloz sakızı, 5-6 metre boyunda Kuzey Afrika‘da yetişen bir ağaçtan elde edilen bir maddedir. Açık sarı veya beyazımtrak renkli, üzeri tozlu bir tabaka ile kaplı, kolaylıkla kırılan ve sıcakta sakız gibi yumuşayan özel ve kokulu taneciklerdir. Sandaloz, limon tuzuna benzeyen şeffaf ve katı bir maddedir. Sandaloz sakızı, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile şişmanlamayı önler, zayıflamaya yardımcı olur. Sandoloz sakızı, bağırsakları çalıştırıp tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp