Gurmar Yaprağının Faydaları

Gurmar Yaprağının Faydaları :

Gymnema (Gurmar)

Gymnema bir bitkidir. Yaprakları, ilaç yapmak için kullanılır. Ayrıca çay ve kapsül şeklinde de kullanılabilir. Sarmaşık tipinde olan bitki Hindistan kökenlidir. Yapısında yer alan Gymnemik asitten ötürü şeker metabolizması üzerine etkileri olan şifalı bir bitkidir.

Gurmar Yaprağının Yararları Nelerdir ?

Diyabet,
Metabolik sendrom,
Kilo kaybı,
Uyarıcı sindirim,
Sıtma,
Öksürük,
Yılan sokması,
Dışkı yumuşatıcı (laksatif),
Diüretik (İdrar söktürücü) etkisi bulunmaktadır.
Bunlar arasında en etkili olanı ise yada onla özdeşleşmiş olan insülin salgılanmasını uyarmasıdır. Bu sayede de kan şekerinin düşmesini sağlar. Ayrıca şekerin tadının alınmasını ve emilimini engeller.
Bu sayede şeker tüketiminden kaynaklanan hastalıklara iyi gelir.

Gurmar Yaprağı Nasıl Etki Eder ?
Gymnema bağırsaktan şeker emilimini azaltan kimyasal maddeler içerir. Ayrıca Gymnema, vücutta insülinin yapıldığı yer olan pankreas hücrelerinin büyümesini artırarak vücuttaki insülin miktarını artırır.

Gurmar Yaprağı Güvenli Mi ?
Gymnema bitkisinin güvenli olup olmadığını bilmek için yeterli bilgi yoktur. Gymnema kan şekeri kontrolü ve düşük kan şekerini etkileyebilir. Eğer;

Hamile veya emziren
Önümüzdeki iki hafta içinde ameliyat olacaksanız kullanmayınız.
Gurman Yaprağının İlaçlarla Etkileşim

İnsülin

Etkileşim Değerlendirme: Orta derecede etkileşime sahiptir. Dikkat olun ve doktora danışarak kullanınız. Gymnema kan şekerini düşürebilir. İnsülin de kan şekeri azaltmak için kullanılır. İnsülin ile birlikte Gymnema almak kan şekerinin çok düşük olmasına neden olabilir. Kan şekerinizi yakından izleyin. İnsülin dozunun değişmesi gerekebilir.
Diyabet için ilaçlar (antidiyabetik ilaçlar)

Etkileşim Değerlendirme: Orta derecede etkileşime sahiptir. Dikkat olun ve doktora danışarak kullanınız. Gymnema takviyeleri diyabetlilerde kan şekerini düşürebilir. Diyabet ilaçları da kan şekerini azaltmak için kullanılır. Diyabet ilaçları ile birlikte Gymnema almak kan şekerinin çok düşük olmasına neden olabilir. Kan şekerinizi yakından izleyin. Diyabet ilaç dozunun değiştirilmesi gerekiyor olabilir. Diyabet için kullanılan bazı ilaçlar glimepirid(Amaryl), gliburid (DiaBeta, Glynase PresTab Micronase), insülin, pioglitazon (Actos) rosiglitazon (Avandia), klorpropamid (Diabinese) glipizid (Glucotrol), tolbutamid (Orinase) ve diğerleridir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp