Gurmar Nerede Kullanılır

Gurmar Nerede Kullanılır :

Yapılan farmokolojik araştırmalar gurmarın vücutta iki yerde etkili olduğunu göstermiştir. Ağız boşluğunda ve ince bağırsak yüzeyinde. Gurmarda gymnemik asit adı verilen organik bir kimyasal bulunur. Bu molekül seker moleküllerinin lezzet algaçlarıyla etkileşimini engeller.
Gurmarın Faydaları: Şeker hastalığının tedavisinde. Şeker tadının alınmasını engellediğinden, aşırı şeker tüketiminden kaynaklanan hastalıklar. İnce bağırsakta şeker moleküllerinin emilimini önlediğinden şekerin metabolik etkisini azaltmada. Yılan sokmalarında gurmar bitkisinin kökünün tozu ısırılan bölgeye uygulanır. Ateş düşürmede. Bez şişlerinde hint yağı ile birlikte haricen uygulanır. Kan şekerinin düşürülmesinde. Kilo kontrolünde faydalıdır. Uyarı: insülin veya şeker düşürücü bir ilaç kullanıyorsanız, etkilerini artırabilir. Hekime danışmadan kullanmayın.

Amerikan Tarım Bakanlığı Gıda Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Walter Mertz, arkadaşı Dr. James A. DUKE‘e, 1989‘da bir mektup ve bir bitki gönderir. Dr. James A. DUKE, ‘Yeşil Eczane‘ adlı kitabında mektubun içeriğini şöyle anlatıyor: “Mertz, mektubunda şöyle diyordu:?Bu bitkiyi diyabet hastası bir kadın hastam Trinidad adalarından getirdi. Yetişkin bir kadın olan hastamın diyabeti başlangıç aşamasında ve bu bitkiyi kullanmaya başlayıncaya kadar ensülin kullanıyordu. Anlattığına göre, bitkiyi vermutla karıştırıp elde ettiği karışımdan günde iki kez küçük yudumlar alıyormuş. Bu sayede son altı ay içerisinde kan şekeri seviyesi normal düzeylerde kalmış. Bu bitkiyi tanımlayabileceğinizi ve içeriğindeki bu etkiye neden olan maddeyi tespit edebileceğinizi umuyorum.”

Mektubun içinden, benim ‘eşek tekmesi‘ diye tanımladığım ve ‘Amerikan kanaryaotuna‘ benzeyen uzun saplı bir bitki çıktı. Bitkinin tentürü, Karayipliler tarafından eski zamanlardan beri diyabet ve soğuk algınlığı, yüksek ateş, malarya ve adet dönemi krampları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Bitkinin tüm bu hastalıklara iyi gelip gelmediğinden emin değilim fakat yapılan bir araştırma, ‘eşek tekmesi‘ bitkisinin kandaki şeker seviyesini düzenlediğini ispatlamıştır. Bu nedenle de diyabet tedavisinde yararlı olduğu da açıktır. Diyabet hastalarında görülen ciddi komplikasyonların sorumlusu, yüksek oranlardaki kan şekeridir. Bitkiyi temin etmek çok zor olmasına rağmen, kimi doğal gıda dükkanları ve postayla sipariş verilen şirketlerden temin edilebilir.

Makadam Yemişi Ve Gurmar

İkinci tip diyabet hastalarına 1986‘dan beri önerilen diyet tavsiyelerinde, gerekli kalorinin % 15 ila 20‘sinin proteinlerden, % 35‘den daha azının yağlardan ve %55-60‘ının da karbonhidratlardan alınması uygun görülüyordu. Yapılan son çalışmalar, karbonhidratlar yerine alınacak bazı sağlıklı yağlardaki tekli doymamış yağ asitlerinin (TDYA) kolesterol seviyesini yükseltmeden kan şekerini kontrol altında tuttuğunu gösterdi. Zeytinyağı, en önemli TDYA kaynağıdır. Fakat zeytinyağından hoşlanmıyorsanız makadam yemişini (macadamia) deneyin. Bu yemiş, yüzde 59 oranında TDYA içerir. TDYA bakımından zengin diğer kaynaklar arasında avokado, şamfıstığı, maun cevizi, yer fıstığı ve Brezilya kestanesini sayabiliriz.

Gurmar bitkisi ise, folklorik Hint tedavi yöntemleri içinde, diyabetin en gözde bitkisidir. Bitkinin çayının ensülin üretimini hızlandırdığı sanılmaktadır. Pankreastaki ensülin üretici hücreler olan ‘Langerhan‘ adacıklarını çoğalttığına dair kanıtlar vardır. Şifalı bitki ticareti yapan bazı ileri görüşlü tüccarlar sayesinde, pazardaki yerini çoktan almıştır.

Diyabeti Yenmek için Doğal Taktikler İki tip diyabet vardır:
Tip 1 (ensülin gerektiren) ve Tip 2 (ensülin gerekmeyen)
Birinci tip diyabet hastaları, kanlarındaki şeker düzeyini kontrol altında tutmak için kendilerine her gün ensülin şırınga etmek zorundadır. İkinci tip diyabetiklerin vücudu ise kendi ensülinini üretir fakat hücreleri buna gerektiği gibi karşılık veremez.
Dr. James A. DUKE, ikinci tip diyabetin en sık rastlanan tür olduğunu belirterek, şunları söylüyor: “Eğer diyabet hastasıysanız, kesinlikle bir doktorun kontrolü altında olmanız gerekir. İkinci tip diyabete sıklıkla obezite eşlik ettiği için, hastalar kilolarını kontrol altında tutmalı. Bunu sağlamanın en iyi yolu yağ ağırlığı düşük bir diyet ve düzenli olarak yapılan egzersizdir. Tavsiyem, her gün yürüdüğünüz mesafeyi yavaş yavaş artırmaktır. Yürümek ve makul ölçülerde yapılacak diğer egzersizler, en hareketsiz kimselere bile büyük yararlar sağlar.

Bazı takviyelerin, diyabet komplikasyonlarını önlediğine dair kanıtlar da vardır. B6, C ve E vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, manganez, fosfor ve çinko ile omega-3 ve omega 6 yağ asitlerini sayabiliriz. Doktorunuzdan, sizin için en uygun beslenme programını hazırlayacak olan bir kliniksel beslenme uzmanı tavsiye etmesini isteyin.”

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp