Gurmar Kreminin Zararları

Gurmar Kreminin Zararları :

Gurmar bitkisi zararları ve yan etkileri : insülin veya şeker düşürücü bir ilaç kullanıyorsanız, etkilerini artırabilir. Hekime danışmadan kullanmayın.

Gymnema (Gurmar)GYMNEMA (GURMAR) Gymnema bir bitkidir. Yaprakları, ilaç yapmak için kullanılır. Ayrıca çay ve kapsül şeklinde de kullanılabilir. Sarmaşık tipinde olan bitki Hindistan kökenlidir. Yapısında yer alan Gymnemik asitten ötürü şeker metabolizması üzerine etkileri olan şifalı bir bitkidir.

Diğer İsimleri Nelerdir ? Gemnema Melicida, Gimnema, Gür-Mar, Gurmar, Gurmarbooti, ​​Gymnema montanum Gymnema sylvestre Gymnema, Gymnema Sylvestre, Madhunashini, Merasingi, Meshashringi, Miracle Tesisi, Periploca sylvestris, Shardunika, Vishani.

Yararları Nelerdir ?

- Diyabet,
- Metabolik sendrom,
- Kilo kaybı,
- Uyarıcı sindirim, Sıtma,
- Öksürük,
- Yılan sokması,
- Dışkı yumuşatıcı (laksatif),
- Diüretik (İdrar söktürücü) etkisi bulunmaktadır.
- Bunlar arasında en etkili olanı ise yada onla özdeşleşmiş olan insülin salgılanmasını uyarmasıdır. Bu sayede de kan şekerinin düşmesini sağlar. Ayrıca şekerin tadının alınmasını ve emilimini engeller. Bu sayede şeker tüketiminden kaynaklanan hastalıklara iyi gelir.

Nasıl Etki Eder ?
Gymnema bağırsaktan şeker emilimini azaltan kimyasal maddeler içerir. Ayrıca Gymnema, vücutta insülinin yapıldığı yer olan pankreas hücrelerinin büyümesini artırarak vücuttaki insülin miktarını artırır.

Gurmar bitkisi özellikleri : latince adı Gymnema sylvestre olup ayurvedik tıpta şeker hastalığının tedavisinde kullanılır. Kan şekeri düzeyini kontrol etmenin doğal yollarından biridir. Yapılan farmokolojik araştırmalar gurmarın vücutta iki yerde etkili olduğunu göstermiştir. Ağız boşluğunda ve ince bağırsak yüzeyinde. Gurmarda gymnemik asit adı verilen organik bir kimyasal bulunur. Bu molekül seker moleküllerinin lezzet algaçlarıyla etkileşimini engeller. Şeker glükoz, yediğimiz veya içtiğimiz gıdalarda ister açıkça isterse gizli olsun, vücudumuzun ihtiyacından fazlası, karaciğer ve kaslarda direkt olarak, yağ dokusunda ise yağa dönüşerek depolanacaktır. İşte Gurmar size bu noktada dengeleyici bir yardımda bulunabilir.

Gurmar bitkisinin faydaları : şeker hastalığı tedavisinde. şeker tadının alınmasını engellediğinden, aşırı şeker tüketiminden kaynaklanan hastalıklarda. İnce bağırsakta şeker moleküllerinin emilimini önlediğinden şekerin metabolik etkisini azaltmada.
Yılan sokmalarında gurmar bitkisinin kökünün tozu ısırılan bölgeye uygulanır. Ateş düşürmede. Bez şişlerinde hint yağı ile birlikte haricen uygulanır. Kan şekerinin düşürülmesinde. Kilo kontrolünde faydalı özelliği vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp