Ebegümeci Zararları

Ebegümeci Zararları. Ebegümeci Bazı İlaçlarla Ters Etkileşim İçine Girerek Zararlı Hale Gelebiliyor. Bu Nedenle Kalp İlaçları ve Uyarıcı İlaçlarla Birlikte Kullanılması Tavsiye Edilmemektedir.

Düzensiz Kalp Atışına Neden Olan İlaçlar

Etkileşim Değerlendirmesi: Büyük etkileşime sahiptir. Bu ilaçla ebegümeci almayın.Yabani ebegümeci, kalp atışı hızını artırabilir. Düzensiz kalp atışına neden olabilen ilaçlar ile birlikte yabani ebegümeci almak, kalp krizi de dahil olmak üzere ciddi yan etkilere neden olabilir.

Düzensiz kalp atışı neden olabilen bazı ilaçlar (Cordarone) amiodaron, disopiramid (Norpace), dofetilid (Tikosyn), ibutilid (Corvert), prokainamid (Pronestyl), kinidin, sotalol (Betapace), tiyoridazin (Mellaril), ve diğerleri sayılabilir.

Metilksantinler

Etkileşim Değerlendirmesi: Büyük etkileşime sahiptir. Bu ilaçla yabani ebegümeci almayın.

Yabani ebegümeci vücudu uyarır. Metilksantinler aynı zamanda vücudu uyarır. Metilksantinler ile yabani ebegümeci alınması gerginlik, sinirlilik, hızlı kalp atışı, yüksek kan basıncı ve anksiyete gibi yan etkilere neden olabilir.

Metilksantinler aminofilin, kafein ve teofilin içerir.

Uyarıcı Maddeler

Etkileşim Değerlendirmesi: Büyük etkileşime sahiptir. Bu ilaçla yabani ebegümeci almayın.

Uyarıcı ilaçlar sinir sistemini hızlandırmak ve kendinizi gergin hissetmenizi sağlar ve kalp atışınızı hızlandırabilir. Yabani ebegümeci aynı zamanda sinir sistemini de hızlandırabilir.

Uyarıcı ilaçlar ile birlikte yabani ebegümeci alınması, artmış kalp hızı ve yüksek tansiyon gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Yabani ebegümeci ile birlikte uyarıcı maddeleri almaktan kaçınınız.

Bazı uyarıcı ilaçlar diethylpropion (Tenuate), epinefrin, phentermine (Ionamin), efedrin (Sudafed) ve diğerleri sayılabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp