Defne Tıbbi

Defne Tıbbi :

Güzel kokusu nedeniyle yemeklerde koku ve tat verici baharat olarak kullanılır. Defneyaprağı, hatmi çiçeği ile kaynatılıp, bal ve tarçın ile demlenirse defne çayı elde edilmiş olur.


Defne çayı iştah açmak ve hazmı kolaylaştırmak için faydalıdır. Defneyaprağından, defne yağı da elde edilir.

Meyvelerinden elde edilen defne yağı cildi tahriş eden merhemlerle karıştırılarak kullanılır. Ayrıca, sabun ve şampuanlara koku vermek için de kullanılır.
Roma İmparatorları ve ordu kumandanları, yaptıkları savaştan galip olarak döndüklerinde Roma'da yapılan törenlerde başlarına defneden yapılmış taç takarlardı. Eski Yunan olimpiyatlarında, yarışları kazanan sporcular, başlarına yine defne dallarından yapılmış taç takılarak onurlandırılırlardı.

6-7 metreye kadar boylana bilen ve sarı renkte çiçekler açan, yaprakları güzel kokulu ve kışın yapraklarını dökmeyen bir ağaçtır. Yapraklarından yeşil renkli bir yağ olan Defne yağı çıkarılır. Latince Adı: Laurus Nobilis.

Defnenin Faydaları: Mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Defne nasıl kullanılır? Güzel kokusu nedeniyle yemeklerde koku ve tat verici baharat olarak kullanılır. Defne yaprağı, hatmi çiçeği ile kaynatılıp, bal ve tarçın ile demlenirse Defne Çayı elde edilmiş olur. Defne çayı iştah açmak ve hazmı kolaylaştırmak için faydalıdır. Defne yaprağından, defne yağı da elde edilir. Meyvelerinden elde edilen Defne Yağı cildi tahriş eden merhemlerle karıştırılarak kullanılır. Ayrıca, sabun ve şampuanlara koku vermek için de kullanılır. Defne sabunu ve şampuanı hem hoş kokuludur hem de cilde ve saça faydalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp