Defne Tohumu Faydaları

Defne Tohumu Faydaları :

Defne tohumu balla macun yapılıp yenildiğinde yarım baş ağrısını (migren) ve baş ağrısını geçirir, nefes darlığını, bronşiti, müzmin öksürüğü, vücuttaki yelleri, karın ağrısını, kuluncu, romatizma ağrılarını ve mafsal rahatsızlıklarını özellikle dizdeki ağrıları giderir.

Yarım çay kaşığı defne tohumu toz halinde şekerle yenilirse veya su ile içilirse her türlü sancıyı derhal geçirir.

İdrar artırıcı ve romatizmaya karşı 1 bardak suya, 10-20 gr defne tohumu konur, 10-15 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Sinüzitte yukarıdaki şekilde kullanılır, 3-5 gün devam edilir (bizzat denenmiştir).

Hamileler kullanamaz.Haricen: Sedefte defne tohumu toz haline getirilir, sirke ile merhem yapılıp sürülür.

Saç dökülmesini önleyici, defne tohumu, ısırgan otu, kekik, çörekotu beraberce kaynatılır, bu su ile baş yıkanır saç dipleri ovulur.

Defne yağı, kekik yağı, çörekotu yağı karışımı ile saç dipleri ovulur.

10 gr defne yağı 100 gr eritilmiş iç yağı ile merhem haline getirilir, romatizma ağrılarında ağrıyan yerler ovulur.

Defne yağı yaraların çabuk kapanmasını sağlar, vücut parazitlerini öldürücü olarak kullanılır.

Defne tohumu faydaları; Yaz, kış yaprağını dökmez. Ülkemizin Akdeniz kıyıları başta olmak üzere Ege, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile bu kıyıların iç kısımlarında yetişir. Detaylı bilgiler makalemizde yer almaktadır.

DEFNE TOHUMU FAYDALARI :

Defne yaprağı ve tohumu faydalı olan şifalı bitkilerimizden birisidi r.Defne soğuk algınlığı nefes darlığı gibi önemli sorunların üstesinden gelen bir etkisi vatrdır.yaprakları ve tohumu kullanılır.

1- Defneyaprakları keskin kokusu ile ağızda çiğnenirse ağız kokularını giderir, Baharlı lezzeti ile sindirim salgılarını artırır,

2- iştah açar, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını giderir. Ayrıca terletici ve mikrop öldürücü etkilere sahiptir.

Bu sebeple her türlü soğuk algınlıklarına ve soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen kırgınlık, yorgunluk ve ağrılara faydalıdır.

Yorumlar

  • Sü*** Bod**
    7 yıl önce
    sedef hastalığı kesin tedavi edilirmi? defne tohumu sedefte etkilimi? TEŞEKKÜR EDERİM
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      sedef yıllarca mücadele edilen bir hastalıktır ne yazıkki. kişi tamamen iyleştiğini düşünebilir fakat alevlenme dönemleri vardır. ne zaman nüksedeceği maalesef belli olmuyor. siz şimdi dilerseniz bu linki tıklayın. geniş bilgi almak istersenizde numara bırakabilirsiniz. çünkü bazen yoğunluktan cevap vermekte geç kalabiliyoruz. incelemek için irtibat no: 0224 2 3 4 5 6 7 8
  • GÜ*** ÖZ*******
    5 yıl önce
    Defne tohumunu hemoit için önerdiler ancak yazılarınızda göremedim.Bana söyleyen kişi kendisi kullanmış.sabahları aç karnına üç tohumun içinden çıkan minik çekirdekleri su ile içmemi söyledi.Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler
    • Şifalı Bitkilerim
      5 yıl önce
      basurlar iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İç basur; makatın içinde meydana gelen basurlara verilen isimdir. tedaviye destek ürünlerimizi incelemek için lütfen altta bulunan linke tıklayınız. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp