Çam Yaprağı Nasıl Hazırlanır

Çam Yaprağı Nasıl Hazırlanır :

Çam ağacı : Boyları 70 metreye kadar uzayabilen. Uzun ömürlüdür. Güzel kokulu ve iğne yapraklıdır, çiçekleri kahverengidir. çam balı denilen balla, çam poleni çiçek tozu poleni, arılar tarafından bu ağaçların çiçeklerinden elde edilir. Yaprak, kabuk, çiçek ve meyveleri şifa olarak kullanılır. çam ağaçlarının çıkardığı fıtonsit denen maddenin akciğerlerdeki mikropları öldürdüğü ilmen ispatlanmıştır. Çam Ağacının Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Çam asırlardır insana odun, katran, kereste olarak hizmet verir. çam kozalağı suyu, Çam havası şifalıdır. Kabuğu ve yapraklarıda şifa kaynağıdır. çam dikeni, Çamın tohumları kozalakların arasındaki sinek kanadına benzeyen yere vurunca dökülen kısmıdır. Kuşlar bunu gagalarıyla alıp yerler. Çam esansı koklamak akciğer hastaları için iyidir.

Çam ağacının özellikleri : Pinen, Syvestren, Cadinen, Tanen, C vitamini Phelandren çam ağacı nasıl kullanılır : çam ağacı neye iyi gelir, Akciğer hastalıkları ve müzmin öksürüklerde balgam söktürücü ve nefes açıcı olarak kullanılır. Ayrıca haricen yara iyileştirici ve antiromatizmal olarak da faydalanılır. Kadın hastalıklarında, akıntı ve yumurta iltihaplarında, kaynatılarak su banyolarının içine katılır, kaplıca suyu gibi içine oturularak tedavi olunur. Astım ve bronşit için 100 gr. çam filizi bir miktar suda, bir iki gece bekletilir. üzerine bir litre olacak şekilde suyla tamamlandıktan sonra, on dakika kaynatılır. çam balı ile tatlandırılarak, günde 3 - 4 bardak içilir. Bu su, karaciğer hastalıklarına da şifadır.

Diş ağrısı : Çam kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılır.

Balgam söktürücü : Kabukları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Astım : Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Bronşit : Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

İdrar söktürücü : Çam yaprağı, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara iyileştirici : Çam kabukları öğütülüp yaraların üzerine ekilir.

Karaciğer ağrısı : Çam yaprakları ve kabukları balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Verem : Çam havası veremli hastalar için iyidir.

Müzmin öksürük : Çam filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir.

Çam tomurcuğu : İlkbaharda (şubat - mart), sarı çam (pinus sylvestris) bitkisinin, dal uçlarında meydana gelen 5 - 6 adet taze tomurcuğu, dal ucu ile birlikte kesilerek, gölgelik ve havadar bir yerde, ince bir tabaka halinde serilir ve yavaş yavaş kurutulur. 2 - 3 ay süren bu kurutma işlemi sonunda elde edilen kurumuş çam tomurcukları, solunum yolları hastalıklarında, astım bronşitte kullanılır. Bu tomurcuklar toz haline getirildikten sonra, 200 cc. suya 4 gr. konularak kaynatılır ve içilir. Ayrıca toz haline getirildikten sonra, çam balı ile karıştırılıp macun kıvamına sokularak yenir. çam ürünleri, çok faydalı ve hiç yan tesiri olmayan bir şifa kaynağıdır. Bu tomurcuklar Anadoluda Toros çamından elde edilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp