Çam Yaprağı

Çam Yaprağı Akciğer Hastalıkları Ve Müzmin Öksürüklerde Balgam Söktürücü Ve Nefes Açıcı Olarak Kullanılır. Ayrıca Haricen Yara İyileştirici Ve Antiromatizmal Olarak Da Faydalanılır. Kadın Hastalıklarında, Akıntı Ve Yumurta İltihaplarında, Kaynatılarak Su Banyolarının İçine Katılır, Kaplıca Suyu Gibi İçine Oturularak Tedavi Olunur.

Çam Yaprağı

Kozalaklılar takımının Çamgiller familyasından, iğne yapraklı, reçineli ağaç (Pinus). Birçok türü vardır. Hepsinde yapraklar iğne biçiminde, çiçekler erkekli dişili, erkek çiçekler uzun sürgünlerin ucunda tırtılsı ya da salkım kömeç halinde, dişi çiçekler uzun sürgünlerin dibinde kozalak biçimindedir.

Yapraklar bir yıldan uzun ömürlü olduğu için çam, yaz kış yapraklı ve yeşil görünür, dökülen yapraklar altında sürekli bir örtü oluşturur. Sarıçam , Düzgün dik gövdeli, kırmı-zımtrak sarı kabukludur.

Boyları 70 metreye kadar uzayabilen. Uzun ömürlüdür. Güzel kokulu ve iğne yapraklıdır, çiçekleri kahverengidir. çam balı denilen balla, çam poleni çiçek tozu poleni, arılar tarafından bu ağaçların çiçeklerinden elde edilir.

Yaprak, kabuk, çiçek ve meyveleri şifa olarak kullanılır. çam ağaçlarının çıkardığı fıtonsit denen maddenin akciğerlerdeki mikropları öldürdüğü ilmen ispatlanmıştır.

Çam Ağacının Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur. Çam asırlardır insana odun, katran, kereste olarak hizmet verir. çam kozalağı suyu, Çam havası şifalıdır.

Kabuğu ve yapraklarıda şifa kaynağıdır. çam dikeni, Çamın tohumları kozalakların arasındaki sinek kanadına benzeyen yere vurunca dökülen kısmıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp