Çakşır Otu Mucizesi

Çakşır Otu Mucizesi :

Çakşır Kökü bitkisi ile ilgili doğal öneriler ve bilgileri aşağıdaki yazılan makalemizde açıklayıcı olarak bulabilirsiniz. ilginiz için şimdiden teşekkürler...

Çakşır Kökü Bileşimin de; nişasta, kateşik tanen, saponin, alkoloit, rezin ve uçucu yağ taşımaktadır.

Bu bitkinin meyvelerini bu bölgelerde bolca yiyen keçi ve koyunlar; bol miktarda ikiz ve üçüz doğurmaktadır. Çakşır kökü suyu bölge insanları arasın da afrodizyak ve meni artırıcı olarak kullanılmaktadır. Bilinen bir yan etkisi yoktur. Dahilen, günde iki kez, aç karnına bir çay bardağı kullanılabilir. Zindelik verir. Bal ile macun yapılıp da yenir.

DOĞAL VİEGRADIR. Van çevresinde yaprakları otlu peynirin oluşumuna girer. Köklerinin cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.

Antakya yöresinde kurutulmuş kökü toz haline getirilip balla karıştırılarak cinsel gücü artırıcı olarak kullanılır. Yine aynı çevrede bu bitkinin kısırlığa iyi geldiğine, onun yapraklarını yiyen keçilerin ikiz doğurduğuna inanılır. Maydanozgiller familyasındandır.

Diğer adları Şeytan otu, Hiltik, Çağşır, Çavşır.

100-200 cm boylarında, parçalı yapraklı, kalın köklü, sarı çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Çiçekleri uçlardadır. Şemsiye biçiminde toplu görünüşlüdür. Türkiye‘de Hatay, Adana, İçel illerinde yetişir.

Tarihçesi; Anadolu‘da 17 tür Ferula vardır. Bunlardan F. commurıis türüne Çakşır otu dendiği gibi Aş otu, Şeytan teresi de denir ve 1-3 metre boylarındadır. Nisan-haziran aylarında sarı çiçekler açar. Dipte ipliksi yapraklar bulunur.

F. orientalis, F. rigidula türleriyle birlikte yaprakları suda haşlanıp acı suyu süzüldükten sonra sebze olarak, bazen de içine yumurta kırılarak yenir.

F. tinginata türü Mersin yöresinde yetişir, 2 metre boylarındadır. Etli ve parçalı yaprakları diptedir. Sarı renkli şemsiyemsi çiçekler dal uçlarında açar.

F. meifolia türü Güney Anadolu‘da bulunur ve cinsel gücü artırıcı etkisiyle bilinir.
Orta ve Doğu Anadolu dağlarında yetişen F. rigidula türü, 70-120 cm boylarında, çok parçalı yapraklı, sarı çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir.

Çakşır Otunun Faydaları ve Etkileri : Cinsel gücü ve isteği arttırıcı, etkili bir afrodizyaktır. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kasları kuvvetlendirir ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Sinirleri rahatlatır. Astım ve bronşitte faydalıdır..

Çakşır Otu ve Kökü Nasıl Kullanılır?

Çakşır Otu Kökü kurutulup toz haline getirildikten sonra bal ile macun yapılarak kullanılır. 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı çakşır kökü olacak şekilde hazırlanan çay da içilebilir. Çakşır Otu düzenli kullanıldığında olumlu etkileri görülmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp