Çakşır Kökü Nedir?

Çakşır Kökü Nedir? :

Çakşır kökünün tozu, günde 1 defa bal ile karıştırılıp yenilmelidir. Bir seferden çok kullanılmamalıdır ve kahvaltılardan yada hafif yemeklerden sonra alınması gerekir. Her gün düzenli olarak bir ay boyunca kullanılmalıdır.

Kadınlar Çakşır otunun dişi olanını, Erkekler ise Çakşırın erkeğini kullanmalıdır. Çakşır kökünün saf, temiz olması gerekmektedir, içerisinde herhangi farklı bir karışım olmamalı. Önerilenin üzerinde kullanılmamalıdır.

Çakşır otu çayı hazırlanışı;

1bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar Çakşır otunun köküyle birlikte konularak hazırlanan çayı düzenli kullandığınız sürece fayda sağlar.

Çakşır Otunun Latince bilimsel adı Ferula communis‘tir. Çakşır otu 200 cm kadar uzunluğa ulaşabilen ve sarı renkte çiçekleri açan bit ot tur.

Çakşır otu yaprağı ve sapı içerisinde bulunan reçine, nişasta, alkaloit, saponin ve uçucu esansiyel yağlar, bitkiye cinsel güç artırıcı şifalı bitki özelliği vermektedir.

Çakşır Faydası ve Yararı Hakkında Bilgiler Nelerdir

100-200 cm boylarında, parçalı yapraklı, kalın köklü, sarı çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Çiçekleri uçlardadır. Şemsiye biçiminde toplu görünüşlüdür. Türkiye'de Hatay, Adana, İçel illerinde yetişir.

Tarihçesi; Anadolu'da 17 tür Ferula vardır. Bunlardan F. commurıis türüne Çakşır otu dendiği gibi Aş otu, Şeytan teresi de denir ve 1-3 metre boylarındadır. Nisan-haziran aylarında sarı çiçekler açar. Dipte ipliksi yapraklar bulunur.

F. orientalis, F. rigidula türleriyle birlikte yaprakları suda haşlanıp acı suyu süzüldükten sonra sebze olarak, bazen de içine yumurta kırılarak yenir.

F. tinginata türü Mersin yöresinde yetişir, 2 metre boylarındadır. Etli ve parçalı yaprakları diptedir. Sarı renkli şemsiyemsi çiçekler dal uçlarında açar.

F. meifolia türü Güney Anadolu'da bulunur ve cinsel gücü artırıcı etkisiyle bilinir.
Orta ve Doğu Anadolu dağlarında yetişen F. rigidula türü, 70-120 cm boylarında, çok parçalı yapraklı, sarı çiçekli, çok yıllık, otsu bir bitkidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Nasıl, Ne zaman, Ne kadar süre ve Hangi miktarda kullanılacağı önerisinin dikkate alınması gerekmektedir.


- Çakşırın erkeği ve dişisi bulunmaktadır. Mutlaka doğrusu kullanılmalıdır! Zıt kullanımlar depresyona neden olabilir!
- Uzakdoğu‘dan gelen afrodizyak otlar ve eczaneler de satılan cinsel uyarıcılarla mukayese edilemez.
- Çakşır, cinsel bir uyarıcı değildir.
- Çakşır, güç verici ve onarıcıdır.
- Çakşır, Doktor tedavisinin yerine tercih edilmemelidir. Çakşır bir ilaç değildir.

Diğer adları Şeytan otu, Hiltik, Çağşır, Çavşır.

Çakşır Yaprağı Suyu bir çok faydalı özelliğe sahip olan Çakşır yapraklarından ve kökünden modern koşullarda doğallığı korunmuş olarak elde edilmektedir.Halk Arasındaki Diğer Adı Çakşır Kökü Suyudur.Nedeni Bu su Çakşır yaprakları ve kökünden çıkarılan sudan oluşmaktadır

Çakşır Otunun Faydaları ve Etkileri: Etkili bir afrodizyak olan bu bitki, cinsel gücü ve isteği arttırıcı özelliklerinden dolayı cinsel isteksizlik tedavisi için faydalı olabilir. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de arttırıcı etkilere sahiptir. Kasları kuvvetlendirir ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Sinirleri rahatlatır. Astım ve bronşitte faydalıdır.

Çakşır Suyu Nasıl Kullanılır: En Etkili Kullanımı Suyunun İçilmesidir.Çakşır Yaprağı Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz

Bu İşlemi günde aç karnına günde 3 defa yapınız.Kür halinde 45-60 gün devam edilmesi önderilir.Bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

Ayrıca Çakşır Otu Kökü kurutulup toz haline getirildikten sonra bal ile macun yapılarak kullanılır. 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı çakşır kökü olacak şekilde hazırlanan çay da içilebilir. Çakşır Otu düzenli kullanıldığında olumlu etkileri görülmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp