Böğürtlen Kullanım Şekli

Böğürtlen Kullanım Şekli :

Böğürtlen Nasıl Kullanılır
Böğürtlen nasıl tüketilmeli Böğürtlenin meyvesinden, yapraklarından ve köklerinden faydalanılır. Yaprakları kaynatılarak suyu ile gargara yapılırsa ağız, diş eti ve bademciklerdeki iltihaplara iyi gelir. Kökleri kaynatılarak suyu içilirse böbrek kumunun ve taşlarının düşmesine yardımcı olur. Böğürtlenden şurup ve reçelde yapılır. Şurubu göğüs ve solunum yolları rahatsızlıklarında oldukça yararlıdır. Ayrıca, böğürtlen yaralara sürülürse iyileşmelerini kolaylaştırır.

Böğürtlen Zayıflatırmı
Bögürtlenin tok tutucu özelliği vardır Özsuyundaki asitler, mineraller ve vitaminler birçok işleve sahip. Aynı zamanda meyve olarak da etkili. Zindelik kazandıracak yegane meyvelerden biri. Diğer yandan damar sağlığına da olumlu etkisi saptanmış. Böğütlen zayıflamak isteyenler için de derman. Tok tutucu özelliği sayesinde yemek ihtiyacını azaltıyor. Kan şekerini de etkilemediği için en iyi zayıflama ilacı.

Bögürtlen Güzellik İçin Cildi Gençleştiriyor
Tabii antioksidan zengini bir meyve olan böğürtlen genç kalmak için de birebir, Ağustos ayı boyunca meyvenin yabanisi kırlarda, ormanlık yerlerde bulunabiliyor.Böğürtlenin en önemli ve kadınları ilgilendiren özelliklerinin başında cildi gençleştirmesi geliyor. İçinde çok fazla miktarda C vitamini bulunuyor. Böğütleninbu mevsimde henüz çiçekleri var. Bu çiçekleri toplarsanız bir güzellik hammaddesi elde etmiş olursunuz. Bunları kaynatırsanız güzel bir vücut ve el losyonu elde edersiniz.

Böğürtlen Kökünün Faydaları
Böğürtlen cüzam tedavisinde de kullanılır. Kökü kaynatılarak birer bardak içilir. Böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse (erkek ve kadın) cinsel gücü arttırır. Böğürtlenin bol bol tüketilmesi bağırsaklar için çok faydalıdır. Özellikle bağırsak iltihabına yarar. Ağız içi yaraların tedavisi de ise böğürtlen yaprağı çiğnenirse çok büyük rahatlama ve fayda sağlar.

Böğürtlen Kökü Kürü
Böbrek ve mesane kumu dökülmesinde böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse rahatlama sağlar. Ayrıca siyah nohut suyu, hatmi tohumu, aluç sakızı, kına çiçeği kökü, yabani kereviz, yarpuz-nane, pelin, burçak, enginar suyu, turup, baldıran, defne kökü de böbrek ve mesane kumuna fayda sağlar.

Böğürtlen Kökü Neye İyi Gelir
Zencefil ile bal iyice karıştırılıp macun kıvamına getirilen böğürtlen sonra sabah ve akşam birer ceviz büyüklüğünde yutulursa ağız felcine iyi gelir. Böğürtlenkökü kaynatılıp birer bardak içilirse şeker hastalarına iyi gelir.

Böğürtlen Kökü Nasıl Kullanılır
Böğürtlen filizi sinirli yaprak, sumak ve gül ile beraber kaynatılıp bu suya dut şurubu da ilave edilerek gargara yapılırsa küçük dil şişmesinin tedavisinde kullanılır. Böğürtlen kökü kaynatılarak ağız şişliği için kullanılabilir, Böğürtlen ağacının külü iltihaplı yaralara pudra olarak kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp