Hamilelikte Böğürtlen

Hamilelikte Böğürtlen C vitamini içerir. Ayrıca Süt Üretimini De Artırıyor Bunun İçin 2 Yemek Kaşığı Kurutulmuş Böğürtlen Yaprağını, 1 Fincan Sıcak Suyun İçine Atın. 10 Dakika Bekletip İçin. Günde 3 Fincan Böğürtlen Çayı İçerek, Sizde Kolay Bir Hamilelik Dönemi Geçirebilirsiniz. Aşağıdaki Makalemizde Detaylı olarak Bilgi Verilmiştir.

Hamilelikte Böğürtlen
Bilim adamları böğürtlen çayının anne adaylarının şikayetlerini azalttığını keşfetti. Bu çay sabah bulantılarını azaltıyor, düşükleri engelliyor, rahim ağzı kaslarını güçlendiriyor, doğum sancılarını hafifletiyor ve doğumu kolaylaştırıyor. Ayrıca süt üretimini de artırıyor. Bunun için 2 yemek kaşığı kurutulmuş böğürtlen yaprağını, 1 fincan sıcak suyun içine atın. 10 dakika bekletip için. Günde 3 fincan böğürtlen çayı içerek, sizde kolay bir hamilelik dönemi geçirebilirsiniz. Bitkisel çaylar her zamankinden daha fazla günlük hayatımıza girmiş durumdadır. Eskiden sadece aktarlardan alınabilen ve genellikle zahmetli işlemler sonrası hazırlanabilen bitkisel çaylar artık market raflarında poşetlerde kolay kullanıma hazır bir şekilde bizleri bekliyor. Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar.

Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir. Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir. Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir. Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp