Böğürtlen Hakkında Bilgi

Böğürtlen Hakkında Bilgi :

Böğürtlen ile İlgili Bilgiler Hakkında Yazılar Böğürtlen Özellikleri Tilki Üzümü
Gülgillerden bahçe çitlerinde, yol kenarlarında kendiliğinden yetişen, dikenli bir çalıdır. Yemişi ahududuya benzer, fakat ondan küçüktür. Önceleri kırmızı iken sonraları kararır. Yaprakları böğürtlen çiçeğinin faydaları çiçekleri açmadan toplanıp, kurutulur. Birçok türü vardır. Böğürtlen Beyaz çiçekleri yaz aylarında açan, kolayca bulunabilen bir bitkidir. Ham Böğürtlen kırmızı renktedir, olgunlaştıkça rengi kararır. Çileğe benzeyen meyvesi sulu ve tatlıdır. C Vitamini açısından zengindir. Bögürtlen Güzellik İçin Cildi Gençleştiriyor
Tabii antioksidan zengini bir meyve olan böğürtlen genç kalmak için de birebir, Ağustos ayı boyunca meyvenin yabanisi kırlarda, ormanlık yerlerde bulunabiliyor. Böğürtlenin en önemli ve kadınları ilgilendiren özelliklerinin başında cildi gençleştirmesi geliyor. İçinde çok fazla miktarda C vitamini bulunuyor. Böğütlenin bu mevsimde henüz çiçekleri var. Bu çiçekleri toplarsanız bir güzellik hammaddesi elde etmiş olursunuz. Bunları kaynatırsanız güzel bir vücut ve el losyonu elde edersiniz

Böğürtlen Kökünün Faydaları

Böğürtlen cüzam tedavisinde de kullanılır. Kökü kaynatılarak birer bardak içilir. Böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse (erkek ve kadın) cinsel gücü arttırır. Böğürtlenin bol bol tüketilmesi bağırsaklar için çok faydalıdır. Özellikle bağırsak iltihabına yarar. Ağız içi yaraların tedavisi de ise böğürtlen yaprağı çiğnenirse çok büyük rahatlama ve fayda sağlar.

Böğürtlen Kökü Kürü
Böbrek ve mesane kumu dökülmesinde böğürtlen kökü kaynatılıp içilirse rahatlama sağlar. Ayrıca siyah nohut suyu, hatmi tohumu, aluç sakızı, kına çiçeği kökü, yabani kereviz, yarpuz-nane, pelin, burçak, enginar suyu, turup, baldıran, defne kökü de böbrek ve mesane kumuna fayda sağlar.

Böğürtlen Kökü Neye İyi Gelir
Zencefil ile bal iyice karıştırılıp macun kıvamına getirilen böğürtlen sonra sabah ve akşam birer ceviz büyüklüğünde yutulursa ağız felcine iyi gelir. Böğürtlen kökü kaynatılıp birer bardak içilirse şeker hastalarına iyi gelir.

Böğürtlen Kökü Nasıl Kullanılır
Böğürtlen filizi sinirli yaprak, sumak ve gül ile beraber kaynatılıp bu suya dut şurubu da ilave edilerek gargara yapılırsa küçük dil şişmesinin tedavisinde kullanılır. Böğürtlen kökü kaynatılarak ağız şişliği için kullanılabilir, Böğürtlen ağacının külü iltihaplı yaralara pudra olarak kullanılır.

Böğürtlen Yaprağının Faydaları
Böğürtlen yaprağı 10‘ar gram sinirli yaprak, mercimek ve hünnab ile birlikte kaynatılıp suyuna dut şurubu ilave edilerek ağızda gargara yapılırsa ağız ve diş diplerindeki iltihaplara şifa verir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp