Bebeklerde Çam Yaprağı Kullanımı

Bebeklerde Çam Yaprağı Kullanımı :

Bebeklerde çam yaprağı nasıl kullanılır : çam ağacı neye iyi gelir, Akciğer hastalıkları ve müzmin öksürüklerde balgam söktürücü ve nefes açıcı olarak kullanılır. Ayrıca haricen yara iyileştirici ve antiromatizmal olarak da faydalanılır. Kadın hastalıklarında, akıntı ve yumurta iltihaplarında, kaynatılarak su banyolarının içine katılır, kaplıca suyu gibi içine oturularak tedavi olunur. Astım ve bronşit için 100 gr. çam filizi bir miktar suda, bir iki gece bekletilir. üzerine bir litre olacak şekilde suyla tamamlandıktan sonra, on dakika kaynatılır. çam balı ile tatlandırılarak, günde 3 - 4 bardak içilir. Bu su, karaciğer hastalıklarına da şifadır.

bebeklerde çam yaprağı neden kullanılır ve faydaları :

Romatizma ağrıları için : Bir kavanoz yarıya kadar çam kabuğu, filiz ve yaprak karışımıyla doldurulur. üzerine, karışımı iyice örtecek şekilde zeytinyağı ve çörekotu yağı karışımı ilave edilir. Güneşte 3 hafta bekletildikten sonra, ağrıyan organlar bu yağla ovulur.

Diş ağrısı : Çam kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılır.

Balgam söktürücü : Kabukları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Astım : Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Bronşit : Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

İdrar söktürücü : Çam yaprağı, biberiye ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara iyileştirici : Çam kabukları öğütülüp yaraların üzerine ekilir.

Karaciğer ağrısı : Çam yaprakları ve kabukları balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.

Verem : Çam havası veremli hastalar için iyidir.

Müzmin öksürük : Çam filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici : Çam filizleri, taze yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Böbrek kumları : Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Böbrek iltihabı : Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Zayıflama kürü : çam zayıflatırmı Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak aç karnına içilmeye devam edilir.

Ses kısıklığı : Çamın taze filizleri kaynatılıp balla tatlandırılarak sıcak olarak içilir ve gargara yapılır.

Saç bakımı : Terekenin (çam esansı) zeytin yağıyla beraber karıştırılıp saç diplerine sürülür, sabahleyin saçlar yıkanır.

Gastrit :
Çam yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Yara : Çam sakızı sürülür.

öksürük ve bronşit tedavisinde ; yarım litre süte 50 gr. çam yaprağı ve sakızı konulup kaynatılır. Günde 3 - 4 bardak içilir.

çam reçinesi, çam sakızının (terebentin) distile edilmesiyle sağlanır. Haricen yakınların terkibine girer.

çam terebentin esansı, çam sakızı (terebentin) veya çam odununun distilasyonu ile elde edilen bir uçucu yağdır. Romatizma hastalıklarında ve veteriner hekimliğinde kullanılır.

çam tomurcuğu : İlkbaharda (şubat - mart), sarı çam (pinus sylvestris) bitkisinin, dal uçlarında meydana gelen 5 - 6 adet taze tomurcuğu, dal ucu ile birlikte kesilerek, gölgelik ve havadar bir yerde, ince bir tabaka halinde serilir ve yavaş yavaş kurutulur. 2 - 3 ay süren bu kurutma işlemi sonunda elde edilen kurumuş çam tomurcukları, solunum yolları hastalıklarında, astım bronşitte kullanılır. Bu tomurcuklar toz haline getirildikten sonra, 200 cc. suya 4 gr. konularak kaynatılır ve içilir. Ayrıca toz haline getirildikten sonra, çam balı ile karıştırılıp macun kıvamına sokularak yenir. çam ürünleri, çok faydalı ve hiç yan tesiri olmayan bir şifa kaynağıdır. Bu tomurcuklar Anadoluda Toros çamından elde edilir.

Bir hastalık belirtisi olabileceği gibi, boğazda veya solunum yollarındaki tahriş edici bir maddeye karşı tepki de olabilir. Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki veya solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, pek ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesinden dolayı olabilir. Vücudun ana soluk borusuna yabancı bir cisim kaçmışsa bunun atılmasına yönelik bir çaba olarak da kuru öksürük görülebilir. Çocuğun çevresinde sigara içiliyorsa, sigara dumanı, çocuğun solunum yollarını tahriş ederek kuru öksürüğe sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları da kuru öksürüğe yol açabilir.

Siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?

- Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir. Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamın çıkmasına yardımcı olun.

- Durup dururken bir kuru öksürük başlamışsa, boğazına yabancı bir cismin kaçıp kaçmadığına bakın. Eğer kaçmışsa çıkarmaya çalışın veya bir sağlık kuruluşuna götürün.

- Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak dik yatmasını sağlayın. Sümüğün boğazından aşağılara kayarak tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz. Yüzükoyun veya yan yatırmak da tahrişi önler.

- Öksüren çocuğunuzun odasını sürekli nemli tutun. Yanında bir çaydanlık su kaynasın veya bir camı hafif aralık bırakarak odanın havasının kurumasını önleyin. Odayı fazla ısıtmayın.

- Çocuğunuzun yanında kesinlikle sigara içmeyin. Çocuğunuzun girmediği, evin herhangi bir odasında dahi sigara içmeyin. Sigara dumanı hava zerrecikleriyle çocuğunuzun yanına taşınır ve onu rahatsız eder.

- Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler verin. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara süt vermeyin. 18 aylıktan büyük çocuklar için birkaç damla ılık su içinde eritilmiş bala limon suyu katarak hazırlayacağınız içeceği verebilirsiniz.

- Çocuğunuzun öksürüğü 3-4 gündür devam eder, çocuk öksürük yüzünden uyuyamazsa, öksüren çocuğunuz 6 aylıktan küçükse, boğazına kaçan cismi çıkartamamışsanız, çocuğunuz boğulurcasına öksürüyorsa, hızlı, sesli ya da zorlukla soluyorsa hemen bir doktora götürün.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp