At Kestanesi Yan Etkileri

At Kestanesi Yan Etkileri :

At Kestanesi, doğru toplanma, doğru işlenme ve doğru kullanma yöntemlerine uyulduğu zaman son mucizeler yaratan bir şifalı bir bitki olmakla birlikte, yanlış toplanma, yanlış işlenme ve yanlış kullanım sonucunda sonu ölümle sonuçlanabilecek durumlar ortaya çıkarabilir. çünkü at kestanesi özünde öldürücü zehir barındır çiğ veya kaynatmak suretiyle kullanılması son derece tehlikelidir. Aynı zamanda tablet halinde satılan at kestanesi haplarını da asla doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

Atkestanesi 15-20m boyunda, gövdesi yuvarlak tacı yarıküre şeklinde olup bitki 150-200 yıl yaşayabilir. Yaprakları parmak şeklinde olup 5-9 oval veya yumurta şeklindeki parçadan meydana gelir ve uzunca sap üzerindedir. Ortadaki yaprakları 15-20cm uzunluğunda, 5-10cm eninde, kenarları dalgalı üzeri derin damarlı, ilk baharda açık yeşil, sonbaharda koyu yeşil bir renk alır. Çiçekleri yenilen piramit şeklinde görülür ve dikine yukarı doğru durur.

Taç yaprakları beyaz veya beya-zımsı pembe renkli ortaya doğru kırmızımsı renkli ve ortadan çıkan döllenme tozları bulunur. Çiçeklerin taç yapraklarındaki sarı benekler, çiçeklerin arı veya böceklerin bitki özünü emmek için uğradıklarında döllenir. Döllenen çiçeklerdeki benekler kırmızıya döner ve kırmızı benekli çiçekleri arı ve böcekler ziyaret etmez.

Çiçekler sarı benekli iken UV-Işınları yaydığı ışığa doğru giderler. Meyveleri olgunlaşınca dışı dikenli kalın sarımsı veya kahverengimsi koruyucu bir tabakaya sahiptir.Atkestanesinin olgunlaşan meyveleri çatlayarak içinden 2-3 adet kahve rengimsi kırmızı sert kabuklu tohumları yere düşer. Tohumlarının (kes-tanenin) birbiri ile yapışık oldukları yer grimsi beyaz renkli, iç kısım¬ları, çok acı ve katmerli tabakalardan oluşur ve takriben ceviz büyüklü-ğündedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp