At Kestanesi Yağının Faydaları

At Kestanesi Yağının Faydaları :

At Kestanesi yağının basur, varis, nefes darlığı,hazımsızlık ve bağırsak iltihapları için kullanılır. Kan dolaşımının düzenlenmesine, tıkalı damarların açılmasına yardımcı olma özelliği sayesinde varislerin iyileşmesini hızlandırır, varislerin tedavi edilmesini sağlar. Gergin, hasar görmüş, yoğun şekilde varisleri olan ayak ve bacaklara bakım yapar.

Yorgunluktan, zedelenmelerden, şişkinliklerden ve romatizmadan dolayı oluşan ağrıları hafifletir.İltihap giderici özelliği sayesinde kaslarda kramp oluşmasını engeller. Şişkinlikleri hafifletir. Kuru ciltleri nemlendirir. İhtiyaç duyduğunuz bölgeye günde 3 defa sürün ve ovarak yedirin.

At Kestanesi Yağının Faydaları

Basur (Hemoroid): Kestaneler un haline getirilip yemeklerden yarım saat önce 1′er şeker kaşığıyutulmaya devam edilirse kanlı basura fayda verir.

Varis: Kestaneler parçalanıp günde 3 defa kaynatılıp, aç karnına balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Nefes Darlığı: Türkler eskiden beri solugan atların tedavisinde kullanırlar. Kestaneleri öğütüp yemle karıştırıp ata yedirirler. At kestanesi parçalanıp kaynatılır. Balla tatlandırılarak günde 3 su-çay bardağı içilir.

Hazımsızlık: Kestaneler kaynatılıp balla tatlandırılarak içilirse hazımsızlığı önler.

Cilt Kremi: Kestaneler un haline getirilip tatlı badem yağıyla krem haline getirilir,gece cilde sürülüp gündüz yıkanır, 1-2 hafta içinde ciltteki kızarıklar ve kırmızı lekeler kaybolur, cilde tazelik gelir.

Soğuk Algınlığı: Kestaneler parçalanıp kaynatılır,balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir (Günde 2-3 çay-su bardağı)

Kan Dolaşımını Güçlendirir: At kestaneleri parçalanıp kaynatılır, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Bu su ile hergün banyo yapılır.

El ve Ayak Şişmesi: At kestaneleri parçalanıp kaynatılır, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir ve bu suda eller bekletilir.

Bağırsak iltihapları: At kestaneleri parçalanıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. At kestanesi çok kullanılırsa mide bulantısı ve kusma yapabilir. Ham kestane ve yeşil kapsülü zehirlidir.

Telafisi: Zehirli olan kısmını yememek gerek eğer çocuk bilmeyerek yemişse acilen hekime gidip mideyi yıkatmak gerek. Sarımsak cacık ilk müdahelede verilebilir. At kestaneleri büyük şehirlerde caddeleri süslemekten başka işe yaramazlar. Halbuki bir sürü faydası vardır. Çok şifalıdır. Suda bekletilerek acı özü alınırsa çok mükemmel nişasta çıkartır. Mide bulantısına nane iyi gelir.

At Kestanesi Yağı Nasıl Yapılır?
Sonbaharda olgunlaşan tohumlar kabuğundan çıkarılıp rendeleyin. Bir kavanozun üçte birini atkestanesi ile doldurun, geri kalanına saf sızma zeytinyağı koyun ve kızgın güneşte 45 gün bekletin. Her akşam çalkalayın. Daha sonra süzün, bir cam şişeye doldurulup serin yerde saklayın.

At Kestanesi Yağının Yararları
Atkestanesi varisi tedavi eder. Yorgun, şiş ve varisli ayaklara, bacaklara iyi gelir. At kestanesi damar büzücü, kan dolaşımını güçlendirici özelliğinden dolayı kılcal damarların çatlamasını ve kanamasını bacaklardaki ülserleri iyileştirir.Dolaşım sisteminde damarların gücünü ve sağlıklı oluşunu destekler. Yorgunluktan, zedelenmelerden, şişkinliklerden ve romatizmadan dolayı oluşan ağrıları hafifletir. Kan dolaşımı hızlandırır, rahatlatır, kasları aktifleştirir, masajlarda kullanılır.Gece uyurken oluşan kaslardaki kramp sorunu giderir ve krampları engeller,romatizma da masajlarda kullanılır. Kuru deriye sahip olan kişilerde cildi nemlendirir.Dekongestiv içeriği sayesinde şişkinlikleri hafifletir.

Yorumlar

  • Vel* Kuz*
    6 yıl önce
    hocam benim bir yıldır haf ağrı yapan varikosel rahatsızlığım var acaba hangi bitkisel ilacı kullansam geçer acaba yardımcı olursanız sevinirim. iyi calışmalar
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Varikosel, testislerdeki kanı boşaltan toplardamarların çeşitli nedenlerle genişleyerek varisleşmesidir. Varikosel sıklıkla sol taraf testisinde görülür. Detaylı ürün bilgisi için linki tıklayabilirsiniz Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp