At Kestanesi İle İlgili Bilgiler

At Kestanesi İle İlgili Bilgiler :

Yetiştirilmesi:

Vatanı Balkanlar, Türkiye, Kafkaslar olup yetiştirilmesi problem değildir. Türkiye‘de sürekli kesilmesi nedeni ile oldukça azalmış-ken Avrupa ülkelerinde oldukça sık görmek mümkündür. Tohumları 25-30cm derinliğe gömülmüşse kısa zamanda filiz salarak büyür. Tohumun ekilmesi için en uygun zaman Mart sonu Nisan ayıdır, fakat Mayıs Haziran‘da ekilebilir.

Hasat Zamanı: Tohumları Eylül ve Ekim aylarında toplanarak kurutu¬larak kaldırılır. Tohumları kurutulduktan sonra öğütülerek veya dövüle¬rek un gibi tozu elde edilir.

Birleşimi:

Atkestanesi tohumunun birleşimindeki maddeleri önemine göre şöyle sıralayabiliriz.
a) Saponinler %3-10 oranında olup bununda %60‘ını Aescin‘de(= β- Aescin) oluşur. Ayrıca Protoaescigenin Barringtogenal ve türevleri içerir. Aescin çok çeşitli formları vardır ve bunlar; C-21‘de Tiglinasit veya Angelikasit, C-22‘de Asetik asit, C-28DE Tiglinasit, Angelikasit ve Metilbutrikasit C-3‘de Glukronasit ve Glukuronasit‘in O-2‘sinde Glukoz ve O-4‘de Glukoz, Xyloz ve Glaktoz bağlantısı olabilir.
b) Flavonitler; Quercetin, Kâmpferol, Kâmpferal-O-3-arbino-furanosid, Quercetin-O-3-rhamnofuranosid ve Quercetin-O-3‘-diglukosit içerir.
c) Proanthocyanidin ve Taninler; (+)- Catechin (kateşin), (-)-Epicatechin, (-)-Epicatechin-(4-6”)- ( 6-4””) -trimer ve Aescullintanin A-G içerir.
d) Sterel türevleri; Campesterol, Spinasterol, Stigmasterol, Sitosterol, Obtusifoliol, Gamisteral ve Citrostadienol içi erir.
e) Ayrıca %5 nişasta, %7 yağ, protein, şeker ve Polisakkaritler içerir.

Araştırmalar:

Atkestanesi ekstresi ile önce fareler, tavşanlar ve ke-meler üzerinde LORENZ ve MARKEL (1952), U.Fiedler ve Hilderbrand (1995), R.Madaus (1960), Steiner ve Hillemann‘s (1986), Rudolfsly ve ekibi (1986), Lohr ve ekibi (1986) ve Fink Serulde (1975) geniş çaplı araştırmalar yapmışlar ve bunları insanlar üzerinde yapılan araştırmalar takip etmiştir. Bu araştırmalar sonucunda Atkestanesinden elde edilen kapsüller ve de merhemlerin toplardamar zafiyeti (özellikle bacaklar) nedeni ile ortaya çıkan bacaklardaki ağrılar, ödem, şişme, yorgunluk, kaşıntı ve krampları önlediği tespit edilmiştir. VOGEL yaptığı araştırma-larda Atkestanesinden elde edilen Na-Aescin‘in Rutin‘den 600 kat daha etkili olduğu tespit edilmiştir. (LBH.II.209)

1) Heildelberg ve Bochum‘da kronik toplardamar zafiyeti nedeni ile ba-caklarda yorgunluk, ödem, kramp, ağrı ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları olan 240 hastaya Atkestanesi ekstresinden elde edilen kapsül veril¬miş ve hastaların iyileştiği tespit edilmiştir. (GM.8.97.20)

2) Toplardamar zafiyeti nedeni ile bacaklarda ödem, ağrı, yorgunluk, kaşıntı ve kramp gibi rahatsızlıkları olan 118 hasta Atkestanesinde elde edilen kapsüllerle tedavi edilmişler. Tedavi 20 gün sürmüş ve hastalar günde 2 kapsül almışlardır. Bu süre sonunda hastaların rahatsızlıklarından kurtuldukları görülmüştür. (PT.76)

3)
Ben ve çocuklarım 1995 yılına kadar haftada en az 3-4 defa bisikletle ormanda gezinti yapıyorduk ve haftada 3 defa bahçe ile ilgileniyorduk, fakat bu tarihten sonra kitabımı bitirmek için çalışmalarıma daha çok zaman ayırmak zorunda kaldım. Masa başında geçirdiğim sürenin çoğalması nedeni ile bacak, ayak ve baldırlarımda ağrılar ve uyuşukluk hissetmeye başladım. Denediğim şifalı bitkilerin herhangi bir faydasını görmeyince Atkestanesini denemeye karar verdim. Topladığım Atkestanesinin bir kısmını ince kıyarak bir şişeye koydum ve üzerine sirke doldurdum. Bir kısmını da kurutarak kaldırdım. Kuruttuğum Atkestanesinden 2-3 gr‘ından çay yaparak içtim, ayak banyosu yaptım ve Atkestanesi sirkesinden de içtim.07/10/1996 tarih itibariyle rahatsızlıklarım geçti. Gökçek İksir daha etkilidir, bunuda 2006 da denedim, çok ağır çalıştığım halde 20 yaşındaki genç gibi oturmak istememem insanları şaşırtıyordu.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp