Yumurtlama Tedavisi

Yumurtlama Tedavisi

Yumurtlama tedavisi nasıl yapılır tüp bebek yaptırabilmek için gerekenler nelerdir başarı oranı nedir merak ettiklerinizi bu yazıda okuyabilirsiniz...

Yumurtlama bozukluğunun en sık görülen nedeni Polikistik over sendromudur (PKO). Serum androjenleri ("erkeklik hormonları") yüksek, buna bağlı olarak hastada aşırı tüylenme şikayetleri mevcut, serum LH/FSH oranı bozuk, adet kanamaları düzensiz, yumurtalıklar büyümüş ve ultrasonda çok sayıda orta büyüklükte çatlamamış folikül mevcut olabileceği gibi bu bulguların hiç birisi olmayabilir.

Problem kadındaki yumurtlamama ise (PKO'da olduğu gibi) ovulasyon induksiyonu denenebilir. Burada amaç yumurtlamanın tekrar sağlanması ve doğal cinsel ilişki yoluyla gebelik oluşturulma şansının yükseltilmesidir.

Klomifen sitrat adı verilen yumurtlama ilacıyla kadınların %80'inde yumurtlama sağlanabilir. Klomifen sitrat tedavisi başarısız olduğunda FSH ve diğer enjeksiyonla tedavi yöntemlerine geçilir ve çoğu durumda bu tedavi başarılı olur. PKO durumunda metformin tedavisi veya basit bir kilo verme stratejisi uygulanarak yumurtlamanın geri dönmesi söz konusu olabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp