yetişkinlerde kabakulak tedavisi

KABAKULAK

Daha çok çocuklarda görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Hastanın ağzından çıkan tükürük damlacıklarıyla bulaşır. Genellikle kulak allında bulunan tükürük bezlerinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Kuluçka devresi 18 gündür. Hastanın ateşi birdenbire yükselir, genel bir halsizlik görülür. Çok defa kulağın ön ve altında bulunan tükürük bezleri şişer ve acıma hissi duyulur. Yanak ve kulağın altı kabarır, kulak memesi de hafifçe yukarı doğru kalkar. Ağızda kuruluk, dilde pas vardır. Iştah da azalmıştır. Bu durum birkaç gün devam ettikten sonra ıükürük bezlerindeki şişlik yavaş yavaş kaybolmaya ve hasta iyileşmeye başlar.

Ayva

Çiçekleri iri ve pembe renkli; yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın sarı renkte meyvesidir. Ayva, A ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Ayva suda pişirildikten sonra ezilir. Daha sonra çavdar unu ilave edilerek bal ile yoğrulup kulağa sarılır.

Fesleğen

Genellikle ılıman iklimierde yetişen, beyaz veya pembe renkte çiçekler açan ve güzel kokulu yaprakları olan bir bitkidir. Akfesleğen, hindfesleğeni, yabanifesleğen, yerfesleğeni gibi çeşitleri vardır. Reyhan otu olarak da bilinir. Fesleğen sirkeli suda bir gün bekletilir. Daha sonra fesleğen sıkılarak elde edilen sıvı kulağa damlatılır.

Mersin

Yaklaşık 2-3 metreye kadar boylanabilen, mor renkte meyveleri olan, beyaz çiçekli bir ağaçtır. Yaprakları uçucu yağ, tanen, reçine ve acı madde; meyvesi yine uçucu yağ ve tanen ile şekerler ve organik asitler içerir. Mersin ağacının meyvesi sıkılarak elde edilen su bir pamuk yardımıyla kulağa damlatılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp