Verem 6

Verem 6 :

Eskiden beri bilinen insan toplulukları arasında derin çöküntüler meydana getiren önemli toplumsal hastalıklardan biri. Yabancı adı olan Tüberküloz adı ile de bilinir. Robert Koch tarafından keşfedilmiş olan (1882) verem basili aracılığı ile meydana gelen bir hastalıktır. Verem basili çok küçük ve hareketsizdir. (2-3 mikron). Asit ve bazlara, soğuk ve sıcağa, kuru ve nemli havaya direnci fazladır. Buna karşılık bol ışığa ve fazla sıcaklığa dayanamaz. Güneş ışığında beş saatle yok olur. Kaynayan suda hemen ölür. Verem hastalığı çeşitli yollarla insandan insana bulaşır. Veremli hastaların öksürük ve aksırıkları ile çevreye yayılan tükürük damlacıkları verem mikrobu ile bulaşmış her hangi bir şeyle temas verem mikrobu bulunan çeşitli yiyeceklerin yenmesiyle (solunum ve barsak yolları) verem hastalığına yakalanmak imkanı sağlanmış olur. Verem hastalığı, çeşitli yollarla insan vücuduna girer ve bir yerde bir odak kurarak yerleşir ve zamanla, lenfa bezlerinde bir odak kurma yolunu bulur. Vücudun direnci fazla ise, herhangi bir hastalık belirtisi meydana getirme imkanım bulamaz, verem mikrobuna bürünmüş olan kimse, hastalığa yakalanmaz, verem, insan vücudunun her bölümünde çeşitli belirtiler şeklinde hastalık meydana getirir. Mafsallar, kemikler ve çeşitli organlar, verem mikrobunun yerleşip hastalık meydana getirdiği yerlerdir. Fakat, verem hastalığının en sık görüldüğü yer, akciğerlerdir. Solunum yolu ile verem mikrobunun alınması ile hastalık, hemen meydana çıkmaz. Vücudun dayanaklığına göre, uzun ya da kısa bir süre geçer. Öyle insanlar vardır ki, bütün hayatları boyunca verem mikrobu taşıdıkları halde, verem hastalığı belirtileri göstermezler. Buna sebep, verem mikrobunun gelişebilmesi için belirli zemini bulamamasıdır. Verem hastalığına yakalanmış olan bir kimse, hastalığın başlangıç devresinde hafif baş ağrısı, mide bozukluğu, iştahsızlık, zayıflamadan şikayet eder. İlerlemiş hallerde kısa ve kuru öksürmeler, vücut kırgınlıkları, yüksek ateş görülür. Daha ilerlemiş hallerde de balgamlı öksürük başlar. Akciğerde meydana gelmiş verem hastalığında, en son belirti, kan çıkarmaktır. Verem, çoklukla genç insanlar üzerinde etkisini gösteren bir hastalıktır 10 - 20 yaş arasında olanlar, en fazla verem hastalığına yakalananlardır, verem hastalığı, ilaçla, ameliyatla ve vücudu kuvvetlendirmekle tedavi edilir. Bu tedavilerden her hangi birinin uygulanabilmesi için, erken teşhis edilmesi önemlidir. Vücudu kuvvetli tutmak, fazla yorgunlukları gerektirecek işlerde çalışmamak, veremli hastalarla teması kontrollü yapmak şeklinde uygulanan şartlar, verem hastalığına yakalanmayı önler.

Pratik Bitkisel Formüller

- 400 gram keten tohumu toz haline getirilir. Balla macun yapılıp, sabahları aç karnına bir miktar yenilir. Karışım 30-40 günde tüketilmelidir.

- Beyaz soğanın suyu çıkarılır. 1 gece ayaıda bekletilip, sabahları 1 fincan içilir.

- 50 gram çam reçinesi, 50 gram şeker toz haline getirilir. Günde 2-3 adet fındık büyüklüğünde yutulur.

- 1 bardak kaynar suya, 2-10 gram adaçayı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

- 2 bardak suya, 4 gram zerdeçal, 1 gram kına kına, 20 gram nöbet şekeri konulur. Kaynatılıp, süzülür, balla tatlandırılıp, günde 3 defa 1 fincan içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 4-10 gram kantaron konulur. Öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.

- Günde 10-15 badem yenilir.

- 5 adet kaynatılmış yumurta kabuğu toz haline getirilir. Üzerine 1 bardak limon suyu konulur. Eriyinceye kadar bekletilip, 4 kaşık bal eklenir. Macun haline getirilip, yemeklerden sonra 1 fincan içilir.

Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler

Sarımsak (Allium sativum): Yapılan araştırmalar, sarımsağın bileşimindeki anti bakteriyel bileşik salicinin, kloramfenikol ve streptomisin gibi antibiyotiklerin tüberküloz bakterisine karşı etkisini önemli ölçüde artırdığını göstermiştir.

Hanımeli (Lonicera japonica): Hanımeli yüzyıllardan bu yana aralarında tüberküloz, bronşit, grip, soğuk algınlığı ve zatürre gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Hanımeli bitkisi, verem bakterisi de dahil olmak üzere, çok sayıda bakteriye karşı son derece etkilidir. Hanımeli çayını günde 3 bardağa kadar içebilirsiniz. Acılığını gidermek içine bir parça limon ve bal atabilirsiniz.

Meyan Kökü ( Glycyrrhiıa): Meyan kökü, yüzde 33 oranında anti bakteriyel bileşikler içermektedir. Bitkinin kök kısmı bitkisel çayları tatlandırmak için kullanılır. Verem için oldukça etkili bir bitkidir.

Soğan (Allium cepa): Soğan da sarımsak kadar güçlü bir anti bakteriyeldir. Eğer tüberküloz hastasıysanız bol miktarda soğan ve sarımsak tüketin.

Okaliptus (Eucalyptus): Birkaç damla okaliptus yağını su ya da çayla karıştırarak içmeyi deneyin. Bir çok uçucu bitkisel yağ içilmez fakat okaliptus bu konuda ayrıcalıklıdır. Birkaç damladan fazla kullanmamaya özen gösterin. Son derece güçlü bir bitkidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp