Varis 14

Varis

Varisi, yüzeyel verılerin genişleyerek uzaması, kıvrımlı bir görünüm alması ciltten dışarıya doğru belirginleşmesi olarak tanımlayabiliriz. Varis iki nedenle oluşabilir. Ya ven sistemindeki kapak fonksiyon bozukluğuna bağlı olarak ya da derin yen sistemindeki tıkanıklığa bağlı olarak kendini gösterir. Varisin kökeninde genetik etkisinin olduğundan bahsedilebilir.

Asma yaprağı

Asmagiller familyasından tırmanıcı, sert kabuklu bir bitki olan asmanın birçok çeşidi vardır. Meyvesi olan üzüm, besleyici değeri yüksek bir besindir. Asma yaprağı kaynatılarak günde üç defa içilir.

Havuç tohumu

Maydanozgillerden; uzunca koni şeklinde ve etli olan kökünden dolayı sebze olarak yetiştirilen bir çeşit bitkidir. İçeriğinde şeker, A vitamini, fosfor ve karotin vardır. Çekilip toz haline getirilmiş havuç tohumu, yarım litre suya katılıp su buharlaşana ve içindeki tohum lapa haline gelene kadar kaynatılarak varisli bölgenin üzerine sürülür ve temiz bir bezle bağlanır. Günde sabah ve akşam olmak üzere iki defa yapılmalıdır.

Ballıbaba

Nemli yerlerde ve genellikle ısırgan otları ile bir arada bulunan, 35-40 sanlim boylarında bir bitkidir. Adını çiçeklerinin tadından almıştır. Içerisinde saponin, flavon, müsilaj, ıancn, histarnin ve uçucu yağ bulunur. Benekli ballıbaba ve arıların çok sevdiği beyaz ballıbaba gibi türleri vardır. Yaklaşık bir litre suyun içine bir avuç ballıbaba katılıp kaynatılır ve daha sonra suyun içinde yumu-şamış ballıbaba bir beze konulara varisli yere sarılır.

Lahana

İri ve kalın yapraklı bir bitkidir. Lahana C vitamini bakımından zengindir. Yapısında kükürt bulunur. Çiğ olarak yemek veya sıkarak suyunu içmek daha faydalıdır. B, C ve E vitaminIeri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller içerir. Lahana yaprağı su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilip buharda yumuşatılır ve yumuşayan yapraklar varisli bölgeye sarılır. Sabah ve akşam bu işlem tekrarlanır.

Papatya

Bileşikgiller familyasından, yaklaşık 25 santim boyunda bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları ince parçalı olup, sapsızdır. Çiçeğinin orta kısmı sarıdır. Kenarlarında 12-20 tane dil biçiminde beyaz renkli çiçek vardır. Çiçeklerin içeriğinde acı madde, tanen ve glikozitler vardır. Papatya herhangi bir şişenin içine doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Daha sonra günde iki defa varisli bölgeye masaj yapılarak ye dirilir.

Tere

Turpgiller familyasından, bahçeteresi, çayırteresi, kışteresi, suteresi, yabanteresi, yerteresi gibi çeşitleri olan bir bitkidir. Tadı acı ve nahoş

kokuludur.Tere otu kaynatılıp günde üç defa içilir.

Yulaf

Buğdaygiller familyasından, otsu bir tahıl bitkisi olan yulaf, bol miktarda nişasta içerir. İçeriğinde B grubu vitaminIer, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir mineralleri vardır. Suyun içine ince kıyılmış bir avuç yulaf sapı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç defa içilir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp