Varisin Zararları

Varisin Zararları,varis nedenleri,varis hastalığının tedavisi,varis hastalığının tedavi yöntemleri,varis hastalığının bitkisel tedavi yolları hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.varis hastalığı ve bu hastalıkla ilgili tüm bilmek istediklerinizi aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.

Sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olan varis sorununun basit bir estetik sorunu olmadığını belirten uzmanlar, varislerin neden olduğu sağlık sorunlarının ölüme bile neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Cengiz Türkay, varisin sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görülebildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Cengiz Türkay

Kanı kalbe geri taşıyan toplardamarların kan akışının kalbe doğru tek yönlü olmasını sağlayan kapakçıkları içerdiğini anlattı. Toplardamarlarda oluşan tıkanıklıklar ve aşırı basıncın, bu kapakçıkların düzgün kapanmasını engelleyerek geriye doğru kaçaklara sebep olduğuna işaret eden Türkay, sonuçta bacaklardaki yüzeysel toplardamarların genişlediğini, uzadığını ve büklümlü bir görüntü ile varislerin oluştuğunu belirtti.

Gece oluşan kramplar, kaşıntı, şişkinlik, ayakta kalma ile ağrının sıkça görülen şikâyetler olduğuna dikkati çeken Türkay, varisli damarda iltihap, iyileşmeyen yara, cilt altı kanaması ve damar içi pıhtılaşması olabileceğini, damar içi pıhtısından bir parça kopması durumunda da varisin ölüme neden olabileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Türkay, genelde kadın hastalığı olarak bilinen varisin erkeklerde de görüldüğüne işaret ederek, “Varis sadece kadınlarda değil, erkeklerde de görülebiliyor. Kadınların yüzde 40′ında, erkeklerin yüzde 7′sinde varis var” dedi.

Varis tedavisi

Varis tedavisinde geçmiş yıllarda klasik cerrahi yöntemi uygulandığını, son yıllarda ise lazer, radyo frekans gibi damar içi uygulamalar yapılabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Türkay, şunları söyledi:

“Varis artık lazer ile tedavi edilebiliyor. Akdeniz Üniversitesi olarak lazerle tedavide başarı oranımız yüzde 97. Klasik varis ameliyatlarında başarı oranı yüzde 70 iken lazerde yüzde 97 başarı önemli bir oran. Ayrıca hasta acı çekmiyor ve hastanede yatmıyor. Hastalar, lazerle tedaviden bir saat sonra evine gidebiliyor, bir gün sonra da işine dönebiliyor.”

Lazer uygulamasının ardından hastanın 10-15 gün varis çorabı giymesi gerektiğini bildiren Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Türkay, varisli hastalara bol su içmeleri, sıcak banyoları takiben bacaklara soğuk su uygulamalarını, uzun süren yolculuklarda varis çorabı giymelerini önerdi.

Yorumlar

  • HAS**
    7 yıl önce
    TOPARLAK DEĞİLDE DİZİMDEN AŞAĞIYA UZANAN VE ŞİŞKİN KABARIK VE BAZI YERLERDE FAZLA ŞİKİNLİK VAR NE YAPMALIYIM
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      bir çok rahatsızlığın belirtisi olabilir, tam teşhis için lütfen doktora gidin. bilgi hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Gü**** Aka*
    7 yıl önce
    bacaklarımdaki varislerin tedavisi varmı henüz Hastalığı''''n başındayım 27 Yaşındayım
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Varis toplardamarların içindeki kan akımının önündeki bir engel nedeniyle genişleyerek kıvrımlı bir hal alması durumudur.At kestanesi damar açıcı ve kan inceltici özelliği sayesinde bu durum üzerinde endiikedir.Bunun için size at kestanesi karışımlı setimizi önerebiliriz.Setimizi görmek için lütfen linki tıklayınız.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp