Vajinusmus

Vajinusmus hastalarında, kasılmaların sadece vajinal girişde değil, aynı anda vücudun başka bölgelerindeki kaslarda (karın, bel, sırt, bacak gibi) da görülmesi sonucunda vucutta yaygın olarak kas ağrıları görülebilmektedir. Vajinusmus ile ilgili bilgiler makalemizde yer almaktadır.

VAJİNUSMUS :

Vajen alt 1/3 kaslarının spazmıdır. Vajenin içine penis asla girmez. Parmak girişi mümkün değildir. Tampon yerleştirilemez. Ultrason probu girmez.

Veya; Vajen parmak yada tampon girişine izin vermesine rağmen; bacaklarda ve/veya bedende kasılma ve kapanma, yataktan geri kaçma, bedeni sağa sola kaçırma, eşini eli ile itme, ağlama nöbetleri, penis korkusunun ve/veya ilk gece korkusunun tetiklediği ve kalp çarpıntısının olduğu panik atak belirtileri ile birlikte ağrılı ve sancılı ilişki vardır.

Yukarıdaki belirtilerden bir yada birden çoğu varsa sizde ilişkiye giremiyor yada zorlanıyorsunuzdur. Kısaca biz buna VAJİNUSMUS veya cinsel ilişkiye girememe olarak adlandırıyoruz. Her iki seçenekte de jinekolojik muayene olamazlar yada çok zorlanırlar.

Tek başına vajen kaslarının kasılıp girişe izin vermemesi ya da bacakların ve bedenin kasılıp kapanması ayrı ayrı olabileceği gibi birlikte de gözlenebilir.

Primer vajinusmus da ilk deneyim yaşanamamaktadır. Sekonder vajinusmuslarda ise cinsel deneyim yaşanmış aradan bir süre geçtikten sonra kadının tecavüze uğraması veya eşinin aldatması üzerine davranışçı ya da varoluşçu mekanizma ile de vajinismus gelişebilir. Ülkemizde büyük çoğunlukla primer vajinismus gözlenir.

Vajinusmusu hastalık olarak görmeyen bir yaklaşım semptom ( bulgu ) olarak görür. Ve semptomu tedavi eder. Sorunun kaynağını kaldırmadan semptomu tedavi ettiğinizde ise; penis - vajen ilişkisi mekanik olarak gerçekleşebilir ama haz yönünden sorunlar yaşayabilirsiniz ya da mekanik olarak gerçekleşen bu ilişki sırasında hala kasılmalarınız ve tedirginlikleriniz olur. Veya Bilinçdışı beden üzerinde farklı semptomlar üretebilir...

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp