Vajinusmus Bursa

Vajinusmus Bursa : Vajinusmus hastalarına yardımcı olmak için bir çok tedavi merkezleri bulunmaktadır. Bursada da bu tedavi merkezlerinden faydalanabilecek bir çok klinik vardır. Vajinusmus bursa ile ilgili bilgiler makalemizde yer almaktadır.

VAJİNUSMUS BURSA :

Vajinismus cinsel birleşme sırasında kadının vaden kaslarını istemsiz bir şekilde kasarak cinsel birleşme olanağı vermemesidir. Bu kasılmalar tamamen kadının kontrolü dışında olur. Vajinanın girişindeki kasların kasılmasının yanında tüm vücutta bir kasılma, endişe, korku ve panik hali olur ve kadın ilişkiyi reddederek bacaklarını sıkıca kapatır.
Vaginusmus'un hayatınızı etkilemesine izin vermeyin.

Bu kasılmalar aslında vücudun kendini korumaya yönelik bir savunmasıdır.
Vajinismus'un nedenleri nelerdir?

Çocukluk çağından kalma korkular, suçluluk duygusu, ayıp ve günah kavramlarının yeri büyüktür. Korkular en çok, kadının zihninde aşırı büyüttüğü bir penis yüzünden çok acı çekme, parçalanma ve yırtılma, aşırı derecede kanama gibi korkulardır. Ayrıca gebe kalmaktan korkma da bazı kadınlarda Vajinismus yol açabilir.

Ayrıca yanlış cinsel bilgilendirmeler, aşırı katı bir toplum düzeni içinde yaşama, küçük yaşta geçirilen psikolojik travmalar veya tecavüze uğrama, eşler arasında iletişim kopukluğu, performans kaygısı, kızlara küçüklüklerinden beri öğretilen kızlık zarının çok değerli ve korunması gereken bir yapı olduğu ve buna bağlı kızlık zarını yitirme korkusu, Otoriter ve sert baba, cinselliği aşağılayan, kötü ve pis olarak anlatan aile de vajinismusa yol açabilir.

Bazen daha önce hiç vajinismus problemi olmayan kadınlarda da doğumdan sonra veya düşük kürtaj gibi olayların sonrasında vajinismus gelişebilir.. Hatta daha önce vajinismus problemi olmayan, eşiyle ilişkiye girebilen bir hasta sert ve zorlamalı bir jinekolojik muayeneden sonra bozulan psikolojisi nedeni ile, vajinismus problemi başlayarak tedavi için merkezimize başvurmuştu..

Özellikle aileye bağımlı, ruhsal gelişimini tamamlayamamış kadınlarda da vajinismus görülme sıklığı artmaktadır.

Vajinismus problemi yaşayan kadınlar genelde detaycı ve eğitimli kadınlardır. Bu kişilik yapıları da problemi körükleyen etmenlerden biridir. Vajinismuslular eş veya sevgililerini otoriter ve baskıcı babalarının aksi özellikteki erkeklerden seçiyor. Eşleri çoğunlukla aşırı nazik, girişken olmayan, edilgen insanlar. Karı-koca birbirini kırmaktan aşırı korkuyor. Bu erkeklerin evlilik öncesi başka kadınlarla yaşadığı cinsel deneyim de sınırlı. Çiftin evlilik öncesi cinsel yakınlaşmaları dokunma ve öpüşmeden ileri gitmiyor. Evlendikten sonra da karşılıklı anlaşarak cinsel ilişkiden kaçıyorlar.

Vajinismus anatomik problemlere bağlı olarak oluşmaz..Mesela bazı hastalar “Benim vajinam çok dar, o yüzden ilişki olmuyor!” diye söyleyebilirler..Halbuki vajen esnek bir organdır. Doğumda üç buçuk kiloluk bir bebeğin çıktığı ve bebeğin başı çıkarken 12 -15 cm ye kadar genişleyebilen bir yapıdadır.

Vajinismus hastası çoğu kadın ilişkiye girememekten ötürü yoğun utanç duygusu hisseder ve sıkıntılarını paylaşmak istemezler. Durumu başkalarına anlatmak onları rahatsız edebilmektedir. Bu durumu yıllarca saklayarak hayatını devam ettirebilirler.

Vajinismus yaygın olarak karşımıza çıkmaktadır ve kadından kadına farklılıklar gösterebilmektedir. Bazı kadınlar jinekolojik muayeneyi tamamlayabilmekte ya da tampon kullanabilmekte iken cinsel ilişkiyi tamamlayamamaktadır. Bazı kadınlarda ise ilişki gerçekleşmekte fakat aşırı miktarda acı oluşmaktadır. Diğer bir grupta ise hiçbir vajinal müdahale gerçekleşememektedir. Biz de merkezimizde böyle vakalarla karşılaşmaktayız. Mesela bir hastamızda çok rahat vajinal muayene ve vajinal ultrason bakabildiğimiz halde eşiyle ilişkiye girme aşamasında başarısız olmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp