Ürtiker İlaçları

Ürtiker İlaçları ,ürtiker (kurdeşen) hastalığının tedavisi hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Ürtiker hastalığının tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz..

Deri yangılanmarında döküntüler hastalık etkeni maddenin değdiği yerde ortaya çıkar. Ürtiker (kurdeşen) ise yalnız o noktada değil vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Bunun nedeni alerjik tepkinin deri yüzeyinde değil, altında vucüdun içinde bir yerde olması ve tüm vücudu etkileyebilmesidir. Gözle görülen döküntüler, aslında vücudun içinde olan belirtilere oranla ikincil belirtilerdir.

Öteki hastalıkların tersine hasta aşırı biçimde kaşınmazsa ürtikerde deri genellikle çatlayıp pul pul olmaz fakat küçük ya da büyük çok kaşıntılı bölgeler ortaya çıkar. Hastanın bir eli tümüyle şişebilir. Ya da kaşıntılı bölge bir göz kapağı ya da üst dudak ile sınırlı kalabilir.

Vücudun orasında burasında görülen hastalık belirtisi bölgeler pembe ya da kırmızıdır. Dokunmayla algılanacak ya da gözle görülecek gibi kabarıktırlar. Çoğu zaman da sözkonusu bölgeler yer değiştirir.

Ürtikerin nedeni çoktur bir böcek ısırığı ya da iğne yoluyla yapılan herhangi bir ilaç ürtiker yapabilir. Penisilin aldığı için ya da arı soktuğu için kendisinde ürtiker ortaya çıkmış hastalar vardır. Bir ilaca karşı kendisinde ürtiker ortaya çıkmış hastalar vardırr. Bir ilaca karşı kendisindeböyle tepki oluştuğunu bilen hastaların doktorlarına bu durumu bildirmeleri gerekir.

Tedavi

Bir ürtiker nöbetinde yapılacak ilk şey kaşınan bölgelere soğuk suya batırılmış havlu bastırmaktır. Hafifçe kolanya da sürülebilir. Bunun dışında öteki deri alerjilerine uygulanan ilaçlar uygulanır.

Sürekli ürtiker çeken hastalara doktor Antihistaminik ilaçlar ya da kremler de verebilir. Ürtiker nöbetine neyin yol açtığını belirlemek ve bu etkenden uzak durmak gerekir. Fakat toplu test ürtikerde sonuç vermediği gibi çok sert nöbete bile yol açabilir.

Ne kadar ağır olursa olsun ağız ve gırtlakta döküntü yoksa ürtiker korkulacak bir hastalık değildir. Ağız ve gırtlağı etkilediğinde ise boğulma tehlikesi ortaya çıkabilir. Bu durumda hastayı hastaneye götürmek gereklidir.

Yorumlar

  • Bel*** şa***
    8 yıl önce
    merhaba benim annem omurilik felci ama birden bire oldu kaza falan olmadı.1.5 sene oldu ilk başta hiçbir yeri oynamıyordu ama şimdi sağda biraz hareketi zor oluyor wolkırla yürüyor sağda aşırı kasılma oluyor hareketi zorluyor ne yapmamız gerekiyor kimse yardımcı olmuyor .lütfen yardımcı olun
  • Şifalı Bitkilerim
    8 yıl önce
    Öncelikle Allah şifa versin. Felç tedavi meşaakatli ve süreç gerektiren bir rahatsızlıktır, bu süreçte size faydası olacağına inandığımız takviyeleri inceleyebilirsiniz. <br><br><a name="" target="_blank" classname="" class="" href="/sifalibitkiler36_felc.html">http://sifamarket.com.com/sifalibitkiler36_felc.html</a>

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp