Testesteron Tedavisi

Testesteron Tedavisi :

Testesteronun normal seviyeye getirilmesi, vücudu baştan aşağı sağlıklı hale getiriyor.

Cinsel sağlığın aynı zamanda genel sağlığı da yakından ilgilendirdiğini vurgulayan uzmanlar, başta kalp damar hastalıkları ve diyabetin cinsel sağlıkla yakından ilgili olduğunu söylüyor

Lizbon'da düzenlenen 10. Avrupa Cinsel Tıp Birliği Kongresi'ne katılan uzmanlar cinsel sorunların tedavisinde kullanılan ilaçların aynı zamanda kolesterolü düşürücü ve diyabet riskinden koruyucu özelliğe sahip olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, testosteronu yerine koyma tedavisinin kötü kolesterol LDL'yi düşürerek total kolesterolde toplamda yüzde 15'lik bir düşüş sağladığını anlattı. Londra Nöroendokrinoloji Enstitüsü'nden Prof. Pierre - Marc Bouloux, erkeklerde şiddetli testosteron eksikliği olarak bilinen "hipogonadizm" sorununun, ilerleyen yaşla ortaya çıktığını söyledi.

Testosteron düşüklüğüyle birlikte cinsel istekte ve ereksiyon sıklığında azalma, duygu durum değişiklikleri, uyku düzensizlikleri, bel çevresinde yağlanma, kemik yoğunluğunda değişiklik, kandaki kolesterol seviyesinin artması gibi sonuçların görüldüğünü hatırlatan Prof. Bouloux, "Düşük testosteron tedavisinin amacı, testosteron seviyesini kabul edilen ölçülere getirmektir. İki farklı testosteron preperatı kullanıyoruz.

Kas içi enjeksiyon (Nebido) ve vücudun çeşitli yerlerine sürülen testojel. 16 merkezde 4 yıldır yürütülen çalışmalarda Nebido'nun uzun dönemde diyabet kontrolünde etkili olduğunu saptadık" diye konuştu.

HDL de arttı

Bouloux, araştırma sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Nebido çalışmasında iyi kolesterol HDL'de de bir artış görüldü. Çalışmada total kolesterolde başlangıç noktası 225'ti. Bir yıl sonra 210'a düştüğü görüldü. Çalışmanın başında erkeklerin yüzde 16'sının kolesterolü çok yüksekti ve çalışmanın sonunda bu oran yüzde 8'e indi. Genel olarak bakıldığında toplam kolesterol yüzde 15 düşüyor. Kolesterolü düşürmek damar sağlığı için önemli."

Kas kütlesini 3.5 kilo artırdı

Uyku apnesi ve horlaması olan, gündüz uyuklayan erkeklerin, çoğu zaman testosteronlarının düşük olduğuna dikkat çeken Bouloux, testosteron tedavisinin diğer yararlarını şöyle özetledi: "Testosteron tedavisiyle bazı bireylerde kas kütlesi yaklaşık 3-4 kilo arttı. Bunun yanı sıra yağ kitlesi azaldı. Daha doğrusu vücuttaki yağ ve kas kitlesi yer değiştirdi ama toplam kilo değişmedi."

Diyabet riskine dikkat!

New England Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Dr. Raymond Rosen de testosteronun öneminin Avrupa ve ABD'de yapılan yeni çalışmalarda ortaya konulduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

"Erkeklik hormonunun düşüklüğünün yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, lipitler ile metabolik sendrom gibi kardiyovasküler risklerle diyabet riskini artırdığı biliniyor. Bu erkekler genelde kilolular ve bel çevreleri geniş. Kolesterol ve insülin seviyeleri yüksek. Düşük testosteron seviyeleri olan erkekler takip edildiğinde iki yıl içinde diyabet geliştiği görülüyor.

Her yıl 481 bin vaka

ABD'de 40-69 yaş arası yaklaşık 2.4 milyon erkek, düşük testosteron seviyelerine sahip. Her yıl 481 bin yeni vakanın eklenmesi bekleniyor. Düşük testosteron seviyelerine sahip erkeklerde sertleşme sorunu daha fazla görülüyor."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp