Streptekoklara Bağlı Boğaz İltihabı, Mononükleoz Ve Kabakulak

Streptekoklara Bağlı Boğaz İltihabı, Mononükleoz Ve Kabakulak : Mononükleoz ile streptokoklara bağlı boğaz iltihabının ilk belirtileri benzeştiği için ebeveynlerin ikisi arasındaki farklılıkları anlayabilmesi zordur. Bu iki hastalıktan herhangi birisine yakalanmış bir çocuk şu belirtileri gösterir; boğaz ağnsı, ateş, titreme, bağşağrısı, salgı bezleri ve bademciklerin şişmesi ve kırıklıktır. Hangi hastalık olduğunu belirlemek için kan testi Ve boğaz kültürü gereklidir.Streptokok organizmalarının neden olduğu bakteriyel enfeksiyon, geniz akıntısı, kulak ağnsı, öksürük, boğazın diplerinde san beyaz lekeler, boyun ve göğüsten başlayıp kasıklara ve daha altlara kadar ulaşan lekeler, boğaz ağrısının yanı sıra görülen diğer belirtilerdir. Bu hastalığın teşhisi kan testi ve boğaz kültürüne dayanır.

Standard tedavide antibiyotik, yatak istirahati, aspirin, ateş ve ağrılar için sıvılar vardır.Şunu belirtmek gerekir ki Standard tedavide üzerinde o- daklanılan asıl konu daha uzun süreli ve etkin olan sağlık problemini çözmek yerine, ani enfeksiyonu çözmektir. Özellikle çocuk tekrar eden enfeksiyonlardan muzdaripse Standard tedavi etkisizdir.Genellikle O ve B grubu çocuklar, virüslere karşı artmış o- lan hassasiyetleri nedeniyle bu hastalıklara A ve AB grubu çocuklarından daha sık yakalanırlar. Ama O ve B grubu çocuklar buna ek olarak, A ve AB gruplarından daha kolay ve tamamiyle iyileşebilirler.

A ve AB gruplarının bünyesine bu hastalık bir kez yerleşti mi bir türlü gitmek bilmez. Böylece A ve AB grupları tekrar eden enfeksiyonlara yakalanırlar.Hastalığın tekrarlamasını engelleyecek natüropatik tedaviler vardır. Boğaz ve bademcikleri bu rahatsızlıktan korumak için adaçayı ve goldenseal'dan yapılan ağız gargarasının çok etkili olduğunu buldum. Goldenseal berberin adı verilen etkili bir madde içerir. Goldenseal de asıl sorun, çocukların çok beğenmediği acı ve tohumsu bir tadıdır. Ucuz bir spreyi alıp çocuğunuzun boğazma günde birkaç kez sıkmak size kolay gelebilir. Kan grubu diyetine ek olarak çocuğun bağışıklık sistemini destek olması, direnci arttırması için beta karoten, C vitamini, çinko ve echinacea gibi besleyici takviyeleri sık sık kullanırım.

O grupları bir viral enfeksiyon olan mononükleoza karşı diğer gruplardan daha hassas görünmekteler. Hastalığın nedeni bir virüs olduğu için antibiyotikler bu hastalığın tedavisinde etkisiz kalır. İyileşebilmek için ateş düşene kadar yatak istirahati ve 1-3 hafta arası süreyle sık aralıklarla dinlenme gereklidir. Ateşin düşmesi için aspirin ve yeterince sıvı almması önerilir. B grubu çocukları ciddi bezeler oluşması konusunda daha fazla risk altındaymış gibi görünmektedirler. Viral enfeksiyon nedeniyle bu bezeler, tükürük bezlerinde oluşur. B gruplarının eğilimli oldukları birçok hastalık gibi bunun da nörolojik bağlantıları vardır. Eğer çocuğunuz B ve/veya Rh- ise (Ek E deki Alt Kan Grubu açıklamalarına bakınız) ve bezeleri varsa, özellikle duyma problemleri gibi nörolojik belirtiler konusunda tetikte olun.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp