Soğuk Algınlığı, Nezle Ve Sinüsler (geçitler, Boşluklar)

Soğuk Algınlığı, Nezle Ve Sinüsler (geçitler, Boşluklar) : Baş ağrılarının kötü beslenme dışındaki diğer nedenlerini de incelemeğe koyulacağımız bu bölümlerde, hemen «Doğal Tedavi» yöntemimizin ana kuralını göz önünde tutmak zorundayız. Kuralımıza göre, baş ağrısının bir tek nedeni yoktur, birçok nedenleri vardır. Ve bu nedenler ayrıca birbirini etkilemektedir. Belirtileri, bir bütünlük içinde ele almak ve aralarındaki ilişkileri saptayarak tedaviye öyle başlamak gerekmektedir.

Bu ana kurala bağlı olarak, şimdi de, soğuk algınlığı, nezle ve sinüslerin neden olduğu baş ağrılarına değinelim :Bilindiği gibi sinüs boşluk ve geçit anlamına gelmektedir. İşte burnumuzdaki bu geçitlerin, soğuk algınlığı ve nezle gibi nedenlerle tıkanması sonucu baş ağrısına tutuluruz. Bu tür baş ağrılarından kurtulabilmek için, herşey- den önce, sindirim sorunlarını çözümlememiz gerekir.

Her ne kadar, sinüs hastalıklarının baş nedeni soğuk algınlığı ve nezle ise de, bunların mide zarlarını etkiledikleri de bir gerçek-tir. Böyle durumlarda, sıcak su pansumanlarının bölgesel yararı yadsınamaz. Fakat bundan önceki bölümde önerdiğimiz; kısa süreli açlık ve barsaklara lavaj yapılması, sorunu kökünden çözmekte daha yararlı olmaktadır. «Doğal Tedavi» nin bu yöntemini uyguladığımızda, besin artıklarından arınacak ve bunların dolaşımla sinüslerimizde baskı yapmasını da önlemiş olacağız.Soğuk algınlığı ve nezle yüzünden burnumuzun içindeki mukoza dokusunda bir takım şişkinlikler ve sıvılar meydana gelmekte ve bunlar da sinüslerimizi tıkamaktadır.

Bu tıkanıklık, burundaki kan damarlarına ve sinirlere baskı yapacağından doğal olarak baş ağrısı yakınmaları başlayacaktır.Hastalığın başlangıcında, «Doğal Tedavi» önerilerimiz yerine getirilecek olursa, ilâç ve operatöre gerek kalmadan bu dertten kurtulacağımız kuşkusuzdur.Bu tedavi yöntemimizi, sinirsel (asabi) dediğimiz baş ağrılarına da güvenle uygulayabilir ve çok olumlu sonuçlara ulaşabiliriz. Açıkça ortaya çıktığı gibi, bütün baş ağrılarının kökeninde, kötü beslenme vardır.Kötü beslenmeyi önlemek için de, «Doğal Tedavi» yöntemimizin, besin maddelerini nicelik, nitelik ve bileşimlerine göre dengeli olarak almak kuralına uymamız gerekir.Daha açık bir deyimle, iyi bir diyet listesi hazırlamak zorundayız. Proteinli ve nişastalı yiyeceklere aşırı yüklenmemek, ikisini bir arada almamak, iyi bir diyetin başlıca koşullarıarasındadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp