Soğuk Algınlığı 5

Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığı üst solunum yolu hastalıklarından Biridir. Hapşırık ve boğazdaki ağrılar hastalığın Habercileridir.

Ateş, titreme ve yorgunluk görülür. Bazen Burun akıntısı görülür. Boğaz ağrısı ve yutkunma Zorluğu vardır. Bulaşıcıdır hasta mutlaka doktora Gitmelidir.

Tedavi: Hastalığın yayılmasını önlemek için Elleri devamlı yıkamalıdır. Hasta dinlenir istirahat ederse Ağrı ve ateş artmaz. Hasta üşütmüştür sıcak tutulmalıdır. Ilık tuzlu su ile gargara yapılmalıdır. Boğaz pastilleri Faydalı olabilir. Bol sıvı verilmeli, hastanın odasında Nem oranı iyi olmalı, nem verecek düzerek kurulmalı ve Burun temizliğine dikkat edilmelidir. Normal çay ve Çorba içirilmelidir.

Fesleğen ve kereviz faydalıdır. Adaçayı bal ile tatlandırılır ve içilir. Adaçayı çay Şeklinde demlenip bal ve sirke ile karıştırılarak İçildiğinde soğuk algınlığı için kullanılır. 1 tatlı kaşığı Yaprak 1 su bardağı kaynar su içine konur, demlenir. Üstü kapatılır. İki dakikadan daha fazla Kaynatılmamalıdır. 10 dakika demlenir. Süzüldükten Sonra günde 2-3 bardak içilir.•

Ahududu meyveleri soğuk algınlığına faydalıdır. Akasya soğuk algınlığı için kullanılır. Yarım litre Suya 10-15 gr. akasya yaprağı veya akasya çiçeği katılır Ve kaynatılır. Bu çaydan sabahları yarım bardak içilir. Aklar ot soğuk algınlığında kullanılır. Anason soğuk algınlığına faydalıdır.

Ardıç meyvelerinin suyu soğuk algınlığı için Kullanılır. 10-15 gr ardıç tohumu kaynatılır suyu içilir. Suyundan günde 1-2 bardaktan fazlası içilmemelidir.

Atkestanesi nefes darlığına ve soğuk algınlığına İyi gelir. Atkestanesinin kuru yaprağı ve çiçeğinden 25 Gram ı yarım litre suda kaynatılır. Suyu günde birkaç Bardak içilir. Toz halinde 1 gr almalıdır. Ayçiçeği soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.

Böğürtlen kurusunun çayı terletir ve soğuk algınlığına iyi gelir. Böğürtlen yaprağı kaynatılır çayı içilir. 20-30 gr böğürtlen yaprağı yarım litre suda kaynatılır ve bu sudan günde birkaç bardak içilir. Kökü suda kaynatıldıktan sonra çayı içilir. Ceviz soğuk algınlığına iyidir.

Civan perçemi ve mürver çiçeği çayı içilmelidir. Günde 1-3 bardak elvarı perçemi çay tatlandırıcı kullanmadan aç karına içilmelidir. çay içmek faydalıdır.

Çakal eriği soğuk algınlığı ve grip için kullanılır. Elma soğuk algınlığı ı virüslerinin vücuda girmesine engel olur. Dut soğuk algınlığında kullanılır. Dev dikeni meyve, çiçek ve kökünden yapılan çay soğuk algınlığında terletici etki Ebegümeci soğuk algınlığına iyi gelir.

Soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar için hazırlanan karışım çayların karışımına girer. Ebegümeci Çiçekleri, yaprakları veya kökü kaynatılıp içilir. Sebze olarak tüketilir._Birkaç gram ebegümeci çaydanlıkta demlenir 10-15 dakika sonra süzülerek içilir. Günde 3-4 çay bardağı içilebilir. Çiçek veya yaprağından günlük 4-5 gr tüketilebilir.

Ekinazya soğuk algınlığı, grip ve nezle için kullanılır. Normal çay gibi demlenir. Sabah ve akşam birer fincan veya bardak içilebilir. Havuç suyu soğuk algınlığında içilirse faydalıdır. Hatmi soğuk algın1ığına ve nefes darlığına faydalıdır. Hurma soğuk algınlığı için iyidir. Ihlamur çayı içilmelidir.

Ispanak soğuk algınlığına karşı iyi gelir. Kantaron soğuk algınlığında terletici özelliği vardır. Karabiber soğuk algınlığına faydalıdır .. Kasımpatı soğuk algınlığı için faydalıdır. Kekik soğuk algınlığına iyi gelir. Kekik yağı faydalıdır. Keten tohumu soğuk algınlığına iyi gelir. Kuşburnu çayı içilmelidir.

Kuş üvezi soğuk algınlığı için kullanılır. Limon soğuk algınlığına iyi gelir. Sıcak limon ve bal karıştırılıp içilmelidir. Meyan kökü çayı soğuk algınlığına karşı vücudun direncini artırır. Meyan balı yenmelidir. Melek otu soğuk algınlığı için kullanılır. Mercan köşk soğuk algınlığında kullanılır. Nane grip, soğuk algınlığı ve nezleye iyi gelir. Nohut soğuk algınlığına faydalıdır. Okaliptüs soğuk algın1ığına ve yüksek ateş için yaprakları başka çaylara katılıp içilse faydalıdır.

Papatya suda kaynatılır ve çayı hazırlanır. Bal ile tatlandırılır ve içilir. Portakal soğul algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklar için kullanılır. Portakal suyu soğuk algınlığına karşı faydalıdır. Rezene soğuk algınlığında kullanılır. Salep soğuk algınlığına faydalıdır. Sarımsak soğuk algın1ığından ileri gelen göğüs ağrılarını dindirir.

Saparna kökleri kaynatılır suyu içilirse terletir ve soğuk algınlığına faydalıdır. 1 tatlı kaşığı toz halindeki saparna kökü 1 bardak suda kaynatılır ve bu sudan günde 1-2 bardak içilir. Tarçın gripte ve soğuk algınlığında faydalıdır. Tere soğuk algınlığı için kullanılır. Zencefil nezleye, soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Zerdeçal soğuk algın1ığma faydalıdır. Karışım çaylarına limon katılır.

Karışım-1: 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı kuşburnu + ı çay kaşığı zencefil kökü katılır demlenir ve günde ı- 2 çay bardağı içilir.

Karışım-2: ı çay bardağına 1-2 çay kaşığı ıhlamur yaprağı ve çiçeği + 1-2 adet karanfil katılır demlenir. Günde 1 -2 bardak içilir.

Karışım-3: 1 kısım zencefil, 1 kısım zerdeçal ve bal karışıtılır. Bu karışımdan sabah akşam 1 nohut büyüklüğünde yutulur.

Karışım-4: Ihlamur ve mürver çiçeğinden 10 ar gram karıştırır. Bu karışımdan ı bardak suya 1 tatlı kaşığı konur. Bu II çaydan 1-2 bardak içilir. Karışım-5: 10 gram gülhatmi+ 10 gram sinir otu+ 10 gram kekik+ 10 gram nane karıştırılır. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı 1 bardak suya katılır ve demlenir. Bu çaydan günde 2-3 defa içilir.

Karışım-5 : 10gram sinir otu + 10 gram deve tabanı otu+ 10 gram meyan kökü karıştırılır. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı ı bardak suda demlenir ve bundan günde 1-2 defa yarımşar bardak içilir.

Karışım-6: Bir kaşık ılıtılmış bal, 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın karıştırılır. Bu karışımdan günde üç defa yenir.



































SENDE YORUM YAP!

Whatsapp