Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce Nasıl Geçer

1. Reçete;Karbonat ve suyla bir macun yapın. Yüze uygulayın ve 5 dakika bekletin. Elma sirkesiyle durulayın. Temiz suyla tekrar durulayın. Yüzünüze "E vitamini yağı sürün ve gece boyunca bekletin
 
2. Reçete; Beyaz Sirke Maskesi
 
• Damıtılmış beyaz sirke yüzde kullanılabilir.
 
• Eğer hassas cildiniz varsa sirkeyi çok güçlü bulabilirsiniz.
 
• Sirkeyi biraz suda seyreltebilir veya kimyon tozu ilave edebilirsiniz ve sonra konsantrasyonu istenen seviyeye yavaş yavaş yükseltin.
 
• Çözeltinin biraz yanması ve biraz ısırması gerektiğini unutmayın.
 
• Gece yatmaya gitmeden önce yüzünüzü nazikçe yumuşak bir yıkama suyuyla yıkayın ve iyice durulayın.
 
• Sonra, bir pamuk parçası ile sirkeyi yüzünüze uygulayın.
 
• Beş ila on dakika yüzünüzda tutun ve sonra soğuk su ile yıkayın.
 
• Sonuçları ilk yedi gün fark etmeyebilirsiniz.
 
• Aslında durumunuz kötüleşebilir.
 
• Zaman verin, tedavinin etkinliğine karar vermeden önce iki ila üç hafta bırakın.
 
• Sayısız kişi bu tedavinin şaşırtıcı sonuçlarını rapor etmiştir.
 
• Egzersiz genel sağlığınız için iyidir.
 
• Yoğun bir egzersiz seansından sonra bakteri barındırabilecek ve daha fazla akne ile sonuçlanabilecek aşın yağ ve teri cildinizden uzaklaştırabilmek için iyice yıkadığınızdan emin olun.

Sivilce Neden Olur

Daha çok ergenlik döneminde ortaya çıkan bazı faktörler nedeniyle cildimizde sivilce oluşabilir. Sivilce nedenlerini üç ana başlık altında toplamak istersek, bu nedenler şöyle sıralanabilir:
  • Cilt yağının fazla üretimi
  • Ölü deri hücrelerinin dökülmesi
  • Bakteri birikimi
Cildinizdeki gözenekler yağ veya ölü deri hücreleri nedeniyle tıkandığında sivilce oluşur. Cilt gözeneklerinde bulunan yağ bezleri sebum adlı, cilde kayganlığını veren ve onu koruyan bir yağ üretirler. Çoğu zaman yağ bezleri normal bir oranda sebum üretiyor olsa da, ergenlikte vücudun gelişimine bağlı olarak, hormonlar daha fazla cilt yağı üretilmesine neden olur. Yağ bezleri normalden daha aktif olmaya başlar.

Ciltte yağ üretiminin fazlalaşması ve ölü deri hücrelerinin de gözenekleri tıkamasıyla birlikte, bakteriler gözeneklerde hapsolur, burada çoğalır ve sonuç olarak kızarıklık ve şişkinlikler, yani sivilceler oluşur. Gözeneğin ne şekilde tıkandığına bağlı olarak siyah uçlu, beyaz uçlu veya kist şeklinde gibi farklı sivilce türleri görülür.

Sivilce Tedavisi

Aknenin kontrolü uzun bir süreyi alır. Bütün sivilce tedavileri sivilceden korunmayı sağlar.Çıkan sivilceler kendiliğinden iyileşirler. Bu iyileşme zaman alır. Eğer sivilceleriniz 6-8 haftada iyileşmezse, tedavi değiştirilmelidir. Dermatoloji uzmanınızın tercih ettiği tedavi aknenizin tipi ve şiddetine göre değişir. Ara sıra akne benzeri bir döküntü makyaj malzemeleri, losyonlar veya ağızdan kullanılan ilaçlardan dolayı gelişebilir. Dermatoloji Uzmanınıza derinize uyguladığınız veya ağızdan kullandığınız tedaviler hakkında bilgi vermeniz gerekir.

Dermatoloji Uzmanınız A vitamini ve benzol peroksit içeren ve yağ bezlerinin tıkanıklığını açan ve bakteri üremesini engelleyen krem, jel ve losyonlar reçete edebilir. Bu ürünler ciltte kuruma ve soyulmaya yol açarlar. Dermatoloji uzmanı bu ürünlerin doğru kullanımı ve yan etkilerinden korunmak için gerekli bilgileri size belirtecektir.

Antibiyotiklerde akne tedavisinde deriye uygulanabilir. Bu ürünler daha şiddetli akne vakalarında kullanılır. Kist dediğimiz deri altında ağrılı kitleler var ise dermatoloji uzmanınız bu kistlere kortizon enjeksiyonu yapabilir.

Doktorunuz sivilcelerinizin içini boşaltabilir ve siyah ve beyaz noktalarınızı temizleyebilir. Kendi kendinize sivilcelerinizi patlatmayın veya sıkmayın. Sivilceler sıkıldıklarında daha kırmızı ve şiş hal alırlar ve iz bırakırlar.

Ağız yolu ile tetrasiklin, doksisiklin ve eritromisin içeren antibiyotikler sıklıkla orta veya şiddetli akne hastalarında özellikle sırt ve göğüs bölgesinde çok sayıda aknesi olanlarda kullanılır. Antibiyotikler yağ bezindeki bakteri sayısını ve derideki kızarıklığı direk olarak azaltır.

SİVİLCE VE AKNELER İÇİN MASKELER

Hiç değilse haftada bir günü kendinize ayırın. Hem dinlenin hem de güzelleşmenin keyfine varın. Telefonun fişini çekin. En sevdiğiniz kaseti çalın. Kanapeye uzanıp kafanızdaki tüm düşünceleri silip kendinizi müziğin ritmine bırakın. Siz gevşedikçe ve içinizdeki stresi attıkça cildiniz de gevşeyecek ve nefes almaya başlayacaktır. Cildiniz artık beslenmeye hazırdır. Mutfağa gidin ve buzdolabının kapağını açın. Cilt tipinize uygun ya da cilt sorunlarınıza çare olacak malzemeyi alıp maskeyi hazırlayın.

Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor. Ancak dikkat! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebiliyor. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.

Özellikle içinde bulunduğumuz şu günlerde kirli havaya, sert rüzgarlara ve sigara dumanına maruz kalan cilde maske uygulamak çok yararlı. Çünkü maskeler, cilde derinlemesine etki ediyor. Maskeyi cildinizin durumuna göre haftada 1 veya 15 günde bir uygulayabilirsiniz.

Meyve, sebze ve yumurta gibi besinlerden oluşan maskeleri evde hazırlamak hem çok kolay hem fazla zaman almıyor, üstelik ekonomik de.
bunun için üşenenler ya da''nasıl olsa her gün nemlendirici krem sürüyorum, geceleri besleyici krem kullanıyorum, maskeye ne gerek var'' diyenler olabilir.

Sivilce İzlerini Geçirmek İçin Doğal Yöntemler

Limon: Limon suyu doğal bir ağartıcıdır ve içerdiği C vitamini ile kolajen üretimini destekler. Limonu, suyunu sıktıktan sonra sivilce izi üzerine bir parça pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Ancak bu yöntemin hemen sonuç vermesini beklemeyin ve sivilce izinin görünümü azalana kadar günde 2-3 kez uygulayın. Hassas bir cildiniz varsa olası tahrişi önlemek için limon suyunu yarı yarıya suyla inceltebilirsiniz.

Bal: Bal sivilce tedavisinde oldukça etkilidir ve sivilce izlerine karşı da kullanılabilir. Sivilce izi için balı bir kaç farklı yöntemle kullanabilirsiniz. Bunlardan uygulaması en basit olanı balı sivilce izine sürüp 1 gece bekletmektir. Sabah kalkınca yüzünüzü bol ılık suyla yıkabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise 2 yemek kaşığı balı çeyrek kase yulaf ezmesiyle karıştırıp sivilce izlerinin üzerine sürmek. Karışımı 15-20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Son olarak 1 çay kaşığı toz tarçını 1 yemek kaşığı balla karıştırıp sorunlu bölgeye sürüp 1 saat kadar bekletin. Seçtiğiniz bal maskesini izler hafifleyinceye kadar her gün tekrar edin.

Aloe Vera: Cildi yumuşatıcı etkisi bulunan aloe vera aynı zamanda tahrip olan dokuları iyileştirme özelliğine de sahip bir bitki. Bulabilirseniz organik aloe vera almanız daha iyi ama market veya kozmetik mağazalarında satılan aloe vera jelleri de işinizi görecektir. Aloe vera jelini sivilce izi geçene kadar sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanın.

Zeytinyağı: Antioksidanlar ve cilt için önemli A, D, E, C, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin olan zeytinyağı sivilce izlerini hafifletmek ve cildi yumuşatarak tahrişi azaltmak için kullanılabilir. Zeytinyağını izlerin üzerine pamukla sürerek cildin yağı emmesini bekledikten sonra fazla yağı nemli ve temiz bir bezle alabilirsiniz.

Patates: Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir dilimi dairesel hareketlerle patates suyunu iyice bırakıncaya kadar izlerin bulunduğu bölgeye sürün. Ardından taze bir dilim alıp uygulamayı tekrarlayın. Bunu toplamda 20-30 dakika kadar yapmanız yeterli. Cilt yüzeyinde kalan patates suyu kuruyuncaya kadar bekleyin ve daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayıp nemlendirici sürün. Patatesin izler üzerindeki etkisini görmek için bunu haftada 3-4 kez ve en az 3-4 hafta boyunca uygulamalısınız.

Domates: Domates aynı limon gibi doğal bir ağartıcıdır. Bir adet domatesin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalara bölerek kaşığın tersiyle iyice ezin. Daha sonra domatesi suyuyla birlikte tüm yüzünüze sürüp 20 dakika kadar bekletin. Çiğ domates maskesini 1-2 hafta boyunca günde 1 kez tekrar edin.

Sivilce izleri için önerilen bu doğal yöntemler etkili çözüm sunarak izlerin hafiflemesini veya tamamen geçmesini sağlayabilir. Ancak bu maskelerin her cilt tipi ve herkes için uygun olmadığını unutmayın. Hangi yöntemin sizin için daha uygun olduğunu ancak deneme yanılma yöntemiyle belirleyebilirsiniz. Sabırlı olun ve seçtiğiniz yöntemin sonuçlarını görmek için en az 2 hafta deneyin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp