Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavisi

Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavisi :

Ürünler :


1-) Elma Sirkesi2-) Sarýmsak yaðý
3-) Çörekotu yaðý

Hepsi doðal ve katkýsýz Çörekotu yaðý ve Sarýmsak yaðý, mümkünse soðuk pres tercih edilmeli.
(Soðuk pres yað çýkarýmýnda ýsý kullanýlmadýðýndan molekülde bozulma minimum olur.)

Maliyeti :

1-) Çörekotu yaðý : Yaklaþýk 5 TL. (Lokman hekim, ýtriyatçý veya marketlerden temin edebilirsiniz)
2-) Sarýmsak yaðý : Yaklaþýk 5 TL. (Lokman hekim, ýtriyatçý veya marketlerden temin edebilirsiniz)
3-) Elma sirkesi : Yaklaþýk 2 TL. (Lokman hekim, ýtriyatçý veya marketlerden temin edebilirsiniz)

Kullanýmý :

Kuru saç (jöle, sprey gibi bir kimyasal kullanýlmamýþsa temiz yada kirli olmasý fark etmez) , göz çevresi dýþýndaki hastalýklý bölge ; elma sirkesiyle yýkanýr (burada saç dipleriniz yada lezyon olan bölge ile yakýn çevresi iyice ýslanacak ve yumuþayacak) yani su ile saçýnýzý yýkar gibi elma sirkesiyle yýkayýn. Kurumaya býrakýn yaklaþýk 10 dk. sonra kurumuþ olacaktýr. Aldýðýnýz Çörekotu yaðý ve Sarýmsak yaðýný bir þiþede 2 ölçek çörekotu yaðý + 1 ölçek sarýmsak yaðý þeklinde karýþtýrýn. Elma sirkesiyle yýkadýðýnýz saç derinize ve yakýn çevresine bu karýþýmý bolca yedirin. Mümkün olduðunca kuru yer býrakmamaya çalýþýn. 2 saat kadar bekledikten sonra saçýnýzý yardýmcý bir þampuanla yýkayýn. (Sabun kullanmayýn , sabun aþýrý baziktir ve PH bozacaðýndan tedaviyi olumsuz etkiler), tavsiyemiz "kömür katraný yada selenyum sülfit içeren þampuanlardýr, bunlarýn dýþýnda zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden þampuanlarý kullanmanýz yönündedir". Ilýk su ile iyice durulayýn.

Kullaným Süresi :

Tedavideki en önemli kýsým burasýdýr. Öncelikle bunun inatçý bir hastalýk olduðunu kabul edin. Tedavi süresinin kiþiye göre deðiþebileceðini ve tedavinin düzenli kullanýlmasý ile þifa bulacaðýný bilin. Kullaným süresi tamamen bu hastalýðýn belirtileri kaybolana kadar mümkünse aralýksýz her gün tekrarlanacak þekilde günde bir defa uygulanmalýdýr. Lezyonlar ortadan kaybolduktan sonra (normalde yaklaþýk 14 - 15 gün sonra) son bir kez daha ayný yöntemi uygulayýn. Bir daha bu hastalýk ortaya çýkmadýðý müddetçe bu tedaviyi tekrarlamanýza gerek yoktur. Yani 1-2 hafta kullanýlmalý ancak iyileþme yavaþ ise tedavi süresi uzatýlmalýdýr. Hastalýðýn rekürren (tekrarlayan) durumlarýnda tedavide tekrarlanmalýdýr. Tedavi 1-2 gün uygulanýp yarým býrakýlmamalý ve ilk kullanýmda hýzlý bir iyileþme beklenmemelidir. Yaðlanmada tedavi süresince azalma görünse de tedavi uygulamasý bittikten sonra yavaþ yavaþ normale dönmektedir. Ýyileþme 3-4. günlerde belirgin bir þekilde iyileþme baþlamalýdýr. Tedavinin ortalarýnda (normalde 7-8. günlerde) hastalýk alevlenebilir, yani hastalýk kusmaya baþlayabilir. Bu tedaviyi yarýladýðýnýz ve hastalýðýn bundan sonra iyileþme peryoduna girdiðini gösterir.

Yan Etki :

Kullanýlan ürünler tamamen doðal ve eski çaðlardan beri insanoðlunun kullandýðý hatta yemeðini yapýp tükettiði ürünlerdir. Çörekotu yaðý, Sarýmsak yaðý ve Elma sirkesine karþý bir alerjik durumuz yoksa hiç bir yan etkisi yoktur. Sadece sirke ve sarýmsaðýn kokusu rahatsýz edebilir. Sirke kokusu saçlarýnýzý yýkayýnca gidecektir. Sarýmsak kokusunun geçmesi zaman almakta ama kýsa zamanda oda kalmayacaktýr.

Tavsiyeler :

Baþkalarýnýn dediði gibi bu hastalýk stres vs. gibi þeylerin bir sonucu deðildir. Tabiki stres immum sistemi (baðýþýklýk sistemi) etkiler ve immum sistemde vücudun tüm moleküllerini etkiler. Ama mekanizmayý anlamadým diye her þeyi stresse baðlamamak gerekir. Tüm kullandýðýnýz tarak, yastýk kýlýfý, þapka vs. gibi aparatlarý ya dezenfekte edin yada yenisi ile deðiþtirin. Bu bir hastalýktýr ve bulaþýcýdýr. Bunu kabul edin, sadece hücre ile bulaþtýðý ve her insanda ortaya çýkmadýðý için kiþisel görünebilir. Yani yüzeysel temasla bulaþmaz ama ayný jileti kullanan iki kiþi birbirine bulaþtýrýr. Tedavi saç dýþýnda hastalýðýn görüldüðü vücudun her yerinde göze temas ettirmemek kaydýyla kullanýlabilir. Haftada en az iki defa banyo yapýlmalýdýr. Saçlarýn kýsa olmasý kullanýmý kolaylaþtýrýr. Sadece sorunlu saçlarda deðil normal saçlarýnda saðlýklý olmasý için kullanýlabilir. Hiç bir ürün yada ilaç, düzenli kullanýlmadýðýnda istenilen neticeyi vermez. Bu tedavi yöntemi sadece hafif kepek sorunu olanlar, çok zayýf saçlarý olanlar yada sorunsuz ve saðlýklý olan ama saçlarýna bakým yapmak isteyenlerde kullanýlabilir.

Tedaviden Sonra

Tedaviyi tamamladýktan sonra bebek þampuaný yada saçýnýza uygun doðal bir þampuan kullanmanýz tavsiye olunur. Sarýmsaðýn doðasý gereði bir kokusu vardýr ve bu koku kendiliðinden geçmektedir ancak bu kokuyu istemeyenler banyodan sonra saça uygulanan saç bakým maskelerinin (hair mask) güzel kokanlarýný kullanabilir. Eðer hastalýðýnýz geçmiþse bu tedaviyi bir daha uygulamanýza gerek yoktur. Haftada en az iki defa banyo yapýlmasý cilt ve saçýn saðlýklý kalabilmesi için gereklidir. Normal bir insan için önerilen banyo yapma süresi 3 günde 1 dir.

Mekanizma:

Elma sirkesi PH vücudun PH göre daha asidiktir böylece ölü deriyi temizleyip (peeling) fazla yaðlardan arýndýrýr, ayný zamanda antimikrobiyeldir. Sarýmsak Yaðý saçý besleyip vücut için zararlý organizmalarý yaþama ortamýný yok eder. Çörekotu Yaðý saçý ve saç derisini kuvvetlendirip saça can veren kýlcal damarlarý ve sinirleri yeniler, antihistamink özellik gösterir. Tedavi; saç ve derinin florasýný düzenleyip optimum düzeye getirme prensibi üzerine kuruludur.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp