Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavi Yöntemi

Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavi Yöntemi :

1-) Elma Sirkesi2-) Sarımsak yağı
3-) Çörekotu yağı

Hepsi doğal ve katkısız Çörekotu yağı ve Sarımsak yağı, mümkünse soğuk pres tercih edilmeli.
(Soğuk pres yağ çıkarımında ısı kullanılmadığından molekülde bozulma minimum olur.)

Seboreik Dermatit Bitkisel Tedavisi

Maliyeti :
1-) Çörekotu yağı : Yaklaşık 5 TL. (Lokman hekim, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)
2-) Sarımsak yağı : Yaklaşık 5 TL. (Lokman hekim, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)
3-) Elma sirkesi : Yaklaşık 2 TL. (Lokman hekim, ıtriyatçı veya marketlerden temin edebilirsiniz)

Kullanımı :

Kuru saç (jöle, sprey gibi bir kimyasal kullanılmamışsa temiz yada kirli olması fark etmez) , göz çevresi dışındaki hastalıklı bölge ; elma sirkesiyle yıkanır (burada saç dipleriniz yada lezyon olan bölge ile yakın çevresi iyice ıslanacak ve yumuşayacak) yani su ile saçınızı yıkar gibi elma sirkesiyle yıkayın. Kurumaya bırakın yaklaşık 10 dk. sonra kurumuş olacaktır. Aldığınız Çörekotu yağı ve Sarımsak yağını bir şişede 2 ölçek çörekotu yağı + 1 ölçek sarımsak yağı şeklinde karıştırın. Elma sirkesiyle yıkadığınız saç derinize ve yakın çevresine bu karışımı bolca yedirin. Mümkün olduğunca kuru yer bırakmamaya çalışın. 2 saat kadar bekledikten sonra saçınızı yardımcı bir şampuanla yıkayın. (Sabun kullanmayın , sabun aşırı baziktir ve PH bozacağından tedaviyi olumsuz etkiler), tavsiyemiz "kömür katranı yada selenyum sülfit içeren şampuanlardır, bunların dışında zink pirithion, ketokonazol, siklopiroks vb. etken maddeleri ihtiva eden şampuanları kullanmanız yönündedir". Ilık su ile iyice durulayın.

Kullanım Süresi :

Tedavideki en önemli kısım burasıdır. Öncelikle bunun inatçı bir hastalık olduğunu kabul edin. Tedavi süresinin kişiye göre değişebileceğini ve tedavinin düzenli kullanılması ile şifa bulacağını bilin. Kullanım süresi tamamen bu hastalığın belirtileri kaybolana kadar mümkünse aralıksız her gün tekrarlanacak şekilde günde bir defa uygulanmalıdır. Lezyonlar ortadan kaybolduktan sonra (normalde yaklaşık 14 - 15 gün sonra) son bir kez daha aynı yöntemi uygulayın. Bir daha bu hastalık ortaya çıkmadığı müddetçe bu tedaviyi tekrarlamanıza gerek yoktur. Yani 1-2 hafta kullanılmalı ancak iyileşme yavaş ise tedavi süresi uzatılmalıdır. Hastalığın rekürren (tekrarlayan) durumlarında tedavide tekrarlanmalıdır. Tedavi 1-2 gün uygulanıp yarım bırakılmamalı ve ilk kullanımda hızlı bir iyileşme beklenmemelidir. Yağlanmada tedavi süresince azalma görünse de tedavi uygulaması bittikten sonra yavaş yavaş normale dönmektedir. İyileşme 3-4. günlerde belirgin bir şekilde iyileşme başlamalıdır. Tedavinin ortalarında (normalde 7-8. günlerde) hastalık alevlenebilir, yani hastalık kusmaya başlayabilir. Bu tedaviyi yarıladığınız ve hastalığın bundan sonra iyileşme peryoduna girdiğini gösterir.

Yan Etki :

Kullanılan ürünler tamamen doğal ve eski çağlardan beri insanoğlunun kullandığı hatta yemeğini yapıp tükettiği ürünlerdir. Çörekotu yağı, Sarımsak yağı ve Elma sirkesine karşı bir alerjik durumuz yoksa hiç bir yan etkisi yoktur. Sadece sirke ve sarımsağın kokusu rahatsız edebilir. Sirke kokusu saçlarınızı yıkayınca gidecektir. Sarımsak kokusunun geçmesi zaman almakta ama kısa zamanda oda kalmayacaktır.

Tavsiyeler :

Başkalarının dediği gibi bu hastalık stres vs. gibi şeylerin bir sonucu değildir. Tabiki stres immum sistemi (bağışıklık sistemi) etkiler ve immum sistemde vücudun tüm moleküllerini etkiler. Ama mekanizmayı anlamadım diye her şeyi stresse bağlamamak gerekir. Tüm kullandığınız tarak, yastık kılıfı, şapka vs. gibi aparatları ya dezenfekte edin yada yenisi ile değiştirin. Bu bir hastalıktır ve bulaşıcıdır. Bunu kabul edin, sadece hücre ile bulaştığı ve her insanda ortaya çıkmadığı için kişisel görünebilir. Yani yüzeysel temasla bulaşmaz ama aynı jileti kullanan iki kişi birbirine bulaştırır. Tedavi saç dışında hastalığın görüldüğü vücudun her yerinde göze temas ettirmemek kaydıyla kullanılabilir. Haftada en az iki defa banyo yapılmalıdır. Saçların kısa olması kullanımı kolaylaştırır. Sadece sorunlu saçlarda değil normal saçlarında sağlıklı olması için kullanılabilir. Hiç bir ürün yada ilaç, düzenli kullanılmadığında istenilen neticeyi vermez. Bu tedavi yöntemi sadece hafif kepek sorunu olanlar, çok zayıf saçları olanlar yada sorunsuz ve sağlıklı olan ama saçlarına bakım yapmak isteyenlerde kullanılabilir.

Tedaviden Sonra

Tedaviyi tamamladıktan sonra bebek şampuanı yada saçınıza uygun doğal bir şampuan kullanmanız tavsiye olunur. Sarımsağın doğası gereği bir kokusu vardır ve bu koku kendiliğinden geçmektedir ancak bu kokuyu istemeyenler banyodan sonra saça uygulanan saç bakım maskelerinin (hair mask) güzel kokanlarını kullanabilir. Eğer hastalığınız geçmişse bu tedaviyi bir daha uygulamanıza gerek yoktur. Haftada en az iki defa banyo yapılması cilt ve saçın sağlıklı kalabilmesi için gereklidir. Normal bir insan için önerilen banyo yapma süresi 3 günde 1 dir.

Mekanizma:

Elma sirkesi PH vücudun PH göre daha asidiktir böylece ölü deriyi temizleyip (peeling) fazla yağlardan arındırır, aynı zamanda antimikrobiyeldir. Sarımsak Yağı saçı besleyip vücut için zararlı organizmaları yaşama ortamını yok eder. Çörekotu Yağı saçı ve saç derisini kuvvetlendirip saça can veren kılcal damarları ve sinirleri yeniler, antihistamink özellik gösterir. Tedavi; saç ve derinin florasını düzenleyip optimum düzeye getirme prensibi üzerine kuruludur.

Yorumlar

  • 7 yıl önce
    selamlar bende seboreik dermatit var iltihaplı kaşıntı ve dökülmeler oluşuyor. bitkisel bir tedavisi var mıdır acaba bi çok şey kullandım ama hiç. bir faydası olmadı.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Genelde saç kulak ve burun kenarında tutulumlar meydana gelir. bitkisel tedavi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp