Seboreik Dermatit İlaçlar


Seboreik Dermatit İlaçları Derdinize Derman Olacaktır , İnsan Derisinin Yagli Olmasindan Kaynaklanan Bir Cilt Hastaligi. Nemli Havalarda Nuks Eder.

Kepeklenme yapar, ozellikle kulak arkasinda ve ka$larda kabuklanmalar ve burun uzerindeki kizarikliklar bu hastaligin belirgin ozelliklerinden biridir. maalesef ya kuru ve sicak bir iklime gideceksiniz (bunu ben kesfettim) yada kaderinize razi olacaksiniz. ketoral isimli sampuan'in faydasi dokunmustur.

Kepeklenme ve seboreik dermatit'te: 1. saçlar su ile ıslatılır ve ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. saçlar köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir. 3. saçlar baş derisi su ile iyice durulanır.

Başlangıçta 2-4 hafta süreyle haftada 2'şer kez uygulanır. profilaksi, 1-2 haftada bir 1 kez'lik uygulama ile sağlanır. pitiriyazis versikolor'da: 1. hasta bölgeler su ile ıslatılıp, ketoral medikal şampuan sürülerek köpürtülür. 2. hasta bölgeler köpüklü olarak 3-5 dakika bekletilir.

3. su ile iyice durulanarak havlu ile güzelce kurulanır. başlangıçta 5 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. özellikle yaz periyotlarından önce olmak üzere nüksleri önlemek için 3 gün süreyle günde 1'er kez uygulanır. haricen kullanilir.

Yaklaşık 4-5 sene önce başıma musallat olan ve bir türlü geçmeyen tam anlamıyla bir illet. saçlı deride kabuklar ve yaralar şeklinde ortaya çıkan ve deriyle birlikte saçı döken, kaşıntısıyla sinir hastası eden, saçları 1 günde vıcık vıcık yağlandırabilen bir hastalık olup kesin bir tedavisi yoktur. ara ara yokolup sonra aniden hücum etmesiyle ünlüdür.

Stresle alakalı olduğu için herhangi bir sıkıntılı anınızda bir anda yeniden işgale gelebilir.

Hastalık çok hızlı bir şekilde geliştiğinden erkek hastalar genellikle kısa bir sürede saçlarını ellerine alabilirler, kadın hastalarda ise saçlar dökülmez ama bir yığın kırık yüzünden çok sağlıksız bir görüntüye kavuşur.

Şahsen ben aşırı gür ve uzun olmasıyla mutlu olduğum saçlarımı 2 sene içinde kaybederek şokun allahını yaşamış durumdayım. şu ana kadar bir çok üniversite hastanesi ve doktora muayene olduktan ve piyasadaki bütün ilaçları kullandıktan sonra derdime bir nebzede olsa dermanı dermovate losyonda ve sulfur şampuanda bulmuş durumdayım. benim gibi bu illetten muzdarip olanlara bol sabır diliyorum.

Aynı rahatsızlıktan ben de çekiyorum diyebilirim. çok ciddi olmamakla birlikte rahatsızlık veriyor. yine de garip bir ilişki keşfettim. evet kuru ve sıcak havalar iyi geliyor. ancak şuna dikkat ediniz.

Kola ve kahveyi aynı günlerde içmemeye çalışınız. büyük bir fark yarattığını söyleyebilirim. bir de çekirdek yemeyin. nedenini bilmiyorum ama bu bahsettiğim yiyecekleri karıştırınca cildim reaksiyon veriyor.

Edit: granül kahve içmeyi bırakın! turşu ve acı yemeyin! bunları bıraktıktan sonra sizde de bir iyileşme olursa buraya da yazın...

Tam iki senedir bu hastaliktan cekiyorum.kaslarim sürekli soyuluyor ve kuruyor.izmirde gitmediğim doktor kullanmadiğim ilaç kalmadi.(benim tavsiyem kesinlikle kahve,sigara,cola,cerezler den uzak durmaktir.

Ayrica bu hastılık yağlı ciltlerde daha cok görülür. bu arada banyo sayısını da azaltmak gerekir.bu hastalıgı her kim cekiyorsa sakın kafanıza takmayın ve strese girmeyin,rahat olun. görünüme etkisinden başka hiçbir kötü etkisi yoktur ve 4-5 sene icinde maya yok olur ve hastalık geçmeye başlar(bunu bana dokuz eylül tıp fak.dermatoloji abd başkanı soyledi).

Temel sebebi, vücuttaki yağ bezlerinin diğer insanlara oranla daha büyük olması/daha fazla çalışmasıdır.

Kola, kahve, fındık-fıstık, alkol, yağlı gıdalar, kızartmalar ve sairenin aşırı tüketimi, cildinizi kolayca elinize verebilir.

Tam tedavisi, deri altındaki yağ bezlerini küçülten ve fekat yan etkileri dolayısıyla pek tercih edilmeyen, yanılmıyorsam kortizon destekli ilaçlar ile mümkündür, ancak dediğim gibi tercih edilmez.

Tam tedavidense, hemen hemen hiç yan etkisi olmayan kremler/losyonlar ve devamlı kontrollü beslenme ile belli sınırlar arasında tutulmaya çalışılır.

Metabolizmanın değişkenliği dolayısıyla dışarıdan tedavide, sabah ve akşam için farklı ilaçlar kullanılır. ayrıca saçlar için ayrı, diğer kıllı bölgeler için ayrı ilaç kullanılır.

Evet efendim, seboreik dermatit yalnızca kafada değil ,her yerde kepek yapabilir. saç diplerinde oluşan kepeğin yanı sıra, kaşlarda, bıyık-sakal bölgesinde, hatta göğüs kıllarında dahi kepeğe rastlanabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp