Sarılık Hastalığının Çeşitleri

Sarılık hastalığının çeşitleri

Sarılık veya tıp dilinde ikter de denilen bu kavram ; bir hastalık değildir belirtidir. Halk arasında sarılık hastalığı olarak bilinmesine karşın herhangi bir enfeksiyon sonucu meydana gelmez. Sarılık adını vücudun belli bölümlerinden gelen sarı akıntılar sonucu almıştır. Sarılık daha önce de belirtildiği gibi bir belirtidir ve bu belirtiler çeşitli sebeplerden dolayı kendini gösterebilir. Bunlardan biri ana safra kanallarında taş olması olabilir. Bu sorun sarılık belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Halk arasında genellikle hepatit hastalığı ile sarılık karıştırılır. Aksine hepatit ile sarılık farklı şeylerdir. Viral hepatit rahatsızlığının sarılık olduğu kanısı çok yaygındır ama bu öngörü yanlıştır. Yeni doğan bebeklerde görülen sarılık hastalığının da viral hepatit ile bir alakası yoktur ve bulaşıcı bir sarılık türü değildir.

Hemolitik sarılık :

Alyuvarların normalin üstünde bir hızla parçalanıp ortaya çıkan fazla miktardaki bilüribinin karaciğer tarafından alınarak aynı hızla safraya dönüştürüp atamaması durumu oluşan belirtilere hemolitik sarılık denir. Genel olarak bilinen sarılıktan yani safra kanallarının tıkanması beliren sarılık hastalığı ile tek ortak belirtisi gözlerin sararmasıdır.

Hepatik sarılık :

Virüs sonucu meydana gelen bir sarılık türüdür. Hepatit sarılık semptomunda karaciğer hücrelerinde şişme görülür ve bu sebepten dolayı safra yolları tıkanır.Bu tıkanma ile bilirubin bağırsaklara geçemez direkt olarak idrara karışır ve idrar yolu ile atılır. Bu çevrimden dolayı buna karaciğer sonrası sarılık adı da verilir.

Obstrüktif sarılık :
Bu sarılık türünün sebebi ise safra kanallarının tıkanmasıdır. Diğer sarılıklar ile ortak belirtileri ise hastalığın neden olduğu sarı rengin önce göz aklarında görülmesidir.Bir diğeri ise boyun, gövde,kol, bacak ve yüzde sararmanın meydana gelmesidir. İdrar renginin genelde koyu kahverengi ile sarı renkte arasında değiştiği gözlemlenmiştir. Ciltte de kaşıntı meydana gelebilir ve hastanın büyük dışkı rengi kil renginde gözlemlenir ve kokusu normal insan dışkısına göre daha fazladır.

Ceviz Kabuğu alın ve koyu bir çay hazırlayın veya rengi siyahlaşana kadar kaynatın ve günde bir bardak için. Bu Sarılık için kesin çözümdür.Sarılık olduğum zaman gerçekten çok kötü durumdayken günde üç defa bir bardak sıcak suya bir tutam Safran almamı söylediler ve bu beni iyileştirdi.
 
Sarılık İçin - 
Kızılderili Gilaburu Kabuğu alın ve koyu bir çay hazırlamak için kaynatın, tatlandırın ve çocuğunuza günde 3 veya 4 kere içebildiği kadar çok verin.
 
Sarılık - 
Kendi kendimi bununla tedavi ettim. Kızıl Ağaç dallarının Kabuklarından koyu bir çay hazırlayın. Kızıl Ağaç tedavisine üç gün devam edin. Gece gündüz içtiğinizden daha fazla için. Her beş saatte her dozu 1A İt olarak için. Eğer bu fazla geliyorsa, dozu azaltın. Kızıl Ağaç tedavisi bittiğinde Sasafra özü veya Kökleri tedavisinden birini kullanın, ikisi de işe yarar.Sasafra Kabuğunu köklerinden veya yumuşak özünü alın. Kökleri veya özü kaynatın. Üç ila dört saatte bir birer çay kaşığı alın. Gece yatarken de aynı miktarda alın. Sasafra Kabuğu çayı mesaneyi temizler, zayıflığı giderir, zehri vücuttan atar.
 
Sardunya Kokulu Losyon - 
Bu çok iyi, her yere lazım olan bir losyondur. Minik deri kaşıntılarını hemen yatıştırır. Neredeyse görünmezdir ve ince kokuludur ve her zaman rahatça kullanılabilir. Egzaman kaşıntısı veya zehirli meşe veya sarmaşık kaşıntılarına yatıştırıcı losyonun uygulanabildiği her yerde çok değerlidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp