Saman Nezlesinde Alternatif Tedavi

Saman Nezlesinde Alternatif Tedavi

Saman nezlesi için alternatif tedaviler vücudun bağışıklık sisteminin iyileştirilmesine dayanır. Alternatif terapiler genellikle diyet ve hayat tarzı değişimleri üzerine odaklanırlar. Lifler ve tam besinler açısından zengin, bol miktarlarda sebze, tahıl, kabuklu yiyecekler ve çiğ tohumları da içeren bir diyet sağlanmalıdır. Bol bol sıvı tüketilmelidir. Günde altı ila sekiz bardak su ile birlikte bolca bitkisel çay önerilir. Çiğ sebze suları, özellikle havuç, kereviz, pancar, salatalık, ıspanak ve maydanoz suları faydalıdır. Et, süt ürünleri ve doymuş yağ oranı yüksek besinler saman nezlesi durumunu daha da şiddetlendirebilir ve diyette bunların sınırlandırılmaları gerekir. Aynı zamanda süt ürünleri, buğday, yumurta, turunçgiller, çikolata, fıstık, kabuklu deniz canlıları, gıda boyaları ve koruyucular, özellikle de sülfitlerden uzak durulması gerekir. Bunların hepsi de saman nezlesini daha kötüleştiren besin alerjenleridir. Kafein, alkol, tütün ve şekerden de uzak durulmalıdır. Saman nezlesini tedavi etmekte yararlı takviyeler ise A, E ve B kompleks vitaminleridir. C vitamini özellikle de tamponlanmış olanı, doğal bir antihistaminiktir. Doyurucu miktarlarda alındığında mukus zarlarının alerjenlere tepki vermek üzere dengeye kavuşmasına yardımcı olur. Biyoflavonoitler histaminin salgılanmasını önler ve C vitamini ile birlikte alınabilirler. Çuhaçiçeği yağı, balıkyağı ya da keten yağında bulunan temel yağ asitleri de günlük takviye olarak önerilmektedir. Glutatyon peroksit de saman nezlesi döngülerindeki kilit iltihap reaksiyonlarını engelleyen bir enzimdir. Saman nezlesinin alerjik reaksiyonlarının nötralize olmasında kilit bir rol oynayabilir. Selenyum alerjenlere bağlı iltihabı durduran ve diğer alerji belirtilerini azaltan bir mineraldir.

Belirtilerin azalması için, ısırganların sinüsleri temizleme ve diğer belirtileri büyük oranda azaltma yeteneği olduğu rapor edilmiştir. Meyankökü tentürü de tavsiye edilmektedir. Saman nezlesi için iyi bir tentür karışımı eşit miktarda karayılan otu, Çin takke kökü, Alacalı abutilyon kökü ya da kelebek çiçeği, kediotu ve Arnavut biberinden oluşur. Batı‘ya özgü, etkili olduğu bilinen diğer bitkisel tedaviler arasında ise zencefil kökü, gözotu, altınmühür, efedra, yabanturbu ve sığırkuyruğu yer alır. Aynı zamanda arı sütü de saman nezlesi belirtilerini azaltmada ya da ortadan kaldırmada etkili olabilir. Arı sütü saman nezlesi mevsimi başlamadan birkaç ay önce alınmalıdır. Vücudun hassasiyetini azaltır ve saman nezlesi belirtilerini çarpıcı biçimde düşürür.

Saman nezlesinin akut atakları çoğunlukla homeopatik tedavilere yanıt verir. Olası saman nezlesi tedavileri arasında ilgili belirtilere bağlı olarak Allium cepa, Arsenicum album, euphrasia, Ferrum phosphoricum, gelsemium, Natrum muriaticum, Nux vomica, sabadilla ve wyethia yer alır. Saman nezlesi çoğunlukla derinde kökleşmiş sağlık sorunlarıyla ilgili olduğundan, çoğunlukla esaslı bir tedaviye ve tecrübeli bir homeopati uygulayıcısının kılavuzluğuna başvurmak en iyi yoldur.

Kapalı yerlerdeki alerjenler, dışarıdaki alerjenlere olan duyarlılığı artırabilir. Bu nedenle de alerji testleri polenlerden ziyade alerjenler için yapılmalıdır ve bu alerjenler diyetten ya da çevreden mümkün olan en uzak noktaya kaldırılmalıdır.
- See more at: http://www.alternatifterapi.com/icerik/saman-nezlesi#sthash.aLTygM8E.dpuf

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp