Saç Transplantasyonunda Lazerler

Saç Transplantasyonunda Lazerler :

Bazı doktorlar, saç parçalarının yerleştirileceği alıcı bölgelerde delikler açmak için, ultra ya da süper atışlı C02 lazerlerini transplantasyon yöntemine dahil etmişlerdir. Bu durum, aşağıdaki nedenlerden dolayı tartışmalar başlatmıştır:
• Bütün saç transplantasyon yöntemlerinde olduğu gibi alıcı bölgeye lokal anestezi uygulanmalıdır, çünkü lazer aşırı acıya neden olur. Doktorlar lazeri "acısız" olarak reklam ettiklerinde, bu yanlış yönlendirmedir. Kafa derisindeki alıcı bölgeyi uyuşturmadan asla kullanılmaz.
• Lazerli bölgelerle, skalpel ile yapılan bölgeler karşılaştırıldığında, bazı hastaların saçlarının, bazı lazerli bölgelerde daha az çıktığı görülmüştür. Bunun nedeni, günümüzde kullanılan lazerlerin, o bölgeye kan akışını azaltarak ekilen parçalara yeterli oksijen gitmesini tehlikeye atmalarıdır.
• Ekilen parçaların sayısı arttıkça, alıcı bölgeleri çevreleyen dokuların ısıdan zarar görmesi bir sorun oluşturur.
• Lazerin ciltteki kolajenleri ve elastik lifleri tahrip etmesi nedeniyle, cildin normal esnekliği azalır ve ekilen saçlar lazer kullanılarak yaratılan bölgelerden düşebilir,
• Lazer kullanıldığında daha fazla iz ve daha fazla doku ölümü görülür.
• Lazer transplantasyonundan sonra iyileşme daha uzun sürer.
• Lazer ne kadar sofistike ve etkin bir hale gelirse gelsin, yine de dokuyu tahrip eder ve bu yüzden de her zaman skalpelin gerisinde kalacaktır. Bernstein ve Rassman'ın "Lasers in Surgery and Medicine"de (19. cilt, no.2, 1996) belirttikleri gibi, lazerler aslında, bazı doktorlar tarafından ne yazık ki hala kullanılan eski bir tekniğin uygulamasında, doğal görünmeyen geniş saç tutamlarını yerleştirecek geniş, derin yarıklar açmak için tasarlanmış yeni bir teknolojidir.
"Foliküler transplantasyonda ise donör parçaları içine alacak geniş yarıklar gerekmemektedir. Hastanın doğal saç grupları tanımlanarak, gruplar arasında bulunan fazla doku temizlenebilir; bu da, çok küçük yerlere yerleştirilebilecek minik foliküler birimlerin elde edilmesini sağlar ve büyük hacim ve sıkıştırma problemlerini çözer. Bu yüzden, lazerlerle yarık açarken alıcı bölgedeki dokuyu kaldırmasının bir avantaj olduğunu iddia etmek, foliküler transplantasyon düşünüldüğünde geçersizdir."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp