prostatın ilk belirtileri nelerdir

Prostatın Belirtileri Nelerdir: Prostat genç yada yaşlı bütün erkeklerde bulunan bir tür salgı bezidir. 10-30 gr ağırlığa kadar ulaşabilen bu bezin erkeklerdeki görevi idrar kanalı ve meni kanalından gelen salgıların birbirinden ayrılmasını sağlamaktır.

Sağlıklı bir erkek cinsel yönden erektil(uyarılmış, Kalkmış) durumda değilken prostat bezi sönük durumdadır.

Prostat bu haldeyken idrar kanalını açık tutar ve erkek bireyin idrarını yapmasına yardımcı olur. Erkek birey idrarını yaparken meni(döl) kanalına idrar kaçışı bu bez tarafından engellenir. Böylece idrar erkeklik kanallarına kaçmamış olur.

Diğer yandan ilişki sırasında bu bez cinsel organla birlikte şişer ve sidik kanalını tıkar dolayısıyla idrar çıkışını engeller.

Bu durumda meni kanalı açılarak zamanı geldiğinde meninin erkek organından dışarıya doğru atılması gerçekleştirilmiş olur.
Sabah sertleşmeleri bir çok erkeğin başına gelmiş durumlardan birisidir. Bu durumdayken idrara çıkmanın zorluğunu hemen hemen bütün erkekler bilir. Bu zorluğun nedeni erkeğin erketil(kalkmış) durumdayken prostat bezinin de şişmiş ve idrar kanalını kapatmış olmasıdır.

Erkek için hayati öneme sahip bu bezin zamanla normalden daha fazla büyüdüğü durumlar oluşabilir.

Bu durumlara prostat hastalığı yada prostat rahatsızlığı veya prostat kanseri denir.
Prostat genellikle irsi (babadan oğula geçen) bir rahatsızlık olmasına rağmen atalarında prostat olmayan bireyler de bu rahatsızlığa yakalanabilmektedir.

Prostatın ilk devre belirtileri ve son devre belirtileri vardır. Örneğin idrarınızın akış hızındaki dalgalanmalar yada gözle görülür yavaşlamalar ilk devre belirtilerinden kabul edilir.

Prostatın son devre belirtilerinin en önemlisi idrar yaparken duyulan ciddi acı hissidir. Bunun yanında idrarını tam yapamamış olma hissi de prostatın sonraki devre belirtilerindendir.

Bu rahatsızlığın diğer belirtileri idrardan kan gelmesi, kesik kesik idrar yapma şeklinde sayılabilir.

Prostat hastalığının iktidarsızlık, erken boşalma veya geriye boşalma gibi sorunlara neden olduğu bilinen bir durumdur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp