Pelvik Kaslarının Kontrolü

Pelvik Kaslarının Kontrolü :

Pelvik Kasların Kontrolünü Öğrenmek

Vajinismusda vajina kasları, yani pelvik kaslar kontrol dışı kasılır ve cinsel terapinin bir basamağı da, bu kasların kontrolünü kişiye geri kazandırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için ilk olarak bu kasların nerede olduğunu, ne olduğunu ve önemini anlatarak başlayalım isterseniz.Şekilde görüleceği üzere, pelvik kaslar vajinanın, idrar torbasının ve rektumun girişinden geçen bir kas grubudur. Vücudumuzun en güçlü kas grubudur diyebiliriz. Bulunduğu bölge itibariyle, birden fazla önemli görevi vardır. Pelvik tavan kas grubunu görevleri:
 
% Karın içi organların tutulması için bir taban oluştururlar. En altta olduğu için vajina, idrar torbası, rahim ve rektumu bu kas grubu tutar.
 
% Kadınların idrar tutmasını sağlar. (Tavsiyemiz sık aralıklarla idrara gitmenizdir, uzun süre idrarınızı tutmamız zararlıdır.)
 
% Doğum sırasında pelvik kaslar gevşer ve doğumu kolaylaştırırlar.Bazen danışanlarım ilk görüşmelerimizde bana der ki “Bu kasları ameliyatla aldırsak ne olur? Aldıralım ve kurtulalım”.Iç organların yerinde kalmasını sağlayan ve bedeniniz için çok önemli bu kasları aldırmayı düşünmek ancak bir şaka olabilir. Tek yol, kaslarımızın kontrolünü yeniden ele geçirmektir. Bu kas grubunu kontrollü şekilde kullandığınızda idrar tutamama sorununuz olmaz, ayrıca eşinizle birlikte daha çok cinsel haz alabilirsiniz.ş
 
Cinsel terapi yardımıyla vajinismus tedavisinde hem kadının kendi kendine yapacağı, hem de eşiyle birlikte gerçekleştireceği uygulamalar vardır. Bu uygulamalar hem sizin cinsel birleşmeyi gerçekleştirmenizi sağlar, hem de cinsel keyif almanıza yardım eder. Tedavinin olumlu sonuçlanması için eşler arası uyum, erkeğin kadına yardım etmesi ve tedavinin her adımını itinayla uygulamaları çok önemlidir.

Pelvik kaslarının zayıf olması sadece vajinismus hastalığı yaşayan kadınların sıkıntısı değil.

Bu kasları kontrol etmeyi öğrenebilmek için kegel egzersizleri yapılsa da bununla birlikte ilerleyen yaşla birlikte idrar kaçırmanın önünü de kesmiş olursunuz. Kegez egzersizleri hem Pelvik kaslarını kontrol etmeyi öğrenmenizi sağlar hem de bu kasları kuvvetlendirir. Vajinismuslu kadınların en büyük sıkıntısı istem dışı şekilde Pelvik kaslarının kasılmasıdır. Kegel egzersizlerini düzenli olarak yaptığınızda Pelvik kaslarını gevşetmeyi de öğrenmiş olursunuz. Böylece penisin girişi sırasında kaslarınızı kontrol ederek gevşetebilirsiniz.

Kegel egzersizi günde birkaç dakika yapıldığında üriner ve genital organların sağlığını destekler ve daha iyi bir cinsel deneyim sağlar.

Normal şartlarda kegel egzersizine başlarken hangi kasları çalıştıracağınızı öğrenmek için vajinaya parmağınızı yerleştirmeniz gerekir. Eğer eş zamanlı olarak parmak egzersizi yapıyorsanız vajinanıza parmağınızı yerleştirin. Küçük tuvaletiniz gelmiş ve çişinizi tutuyormuş gibi kaslarınızı sıkın. Parmaklarınızla kaslarınızın kasıldığını hissedeceksiniz. Eğer parmak egzersizlerine başlamadıysanız bu işlemi parmağınızı yerleştirmeden yapabilirsiniz.

Kegel egzersizini doğru şekilde yapmaya başlamanız birkaç gün sürebilir.

Bu konuda ısrarcı olun. Kegel egzersizleri diğer kaslarınızı çalıştırdığınız zamanki gibi ağrı yapmaz. Kegel egzersizi sırasında acı ve ağrı hissetmezsiniz. Egzersiz birkaç dakika sürer ve gerçekten etkilidir.

Vajinismus için kegel egzersizini günde üç kez yapın.
Bu egzersiz günün her anı yapılabilir ve özel bir vakit ayırmayı gerektirmez.

Kegel egzersizine başlamadan önce mesanenizi boşaltın. Kaslarınızı sıkın (çişinizi tutar gibi yapın) ve üçe kadar yavaş yavaş sayın. Ardından kaslarınızı gevşetin. Yine üçe kadar yavaş yavaş sayın. Bu kasılma ve gevşeme hareketlerini ardı ardına 10 kez tekrarlayın.

Kegel egzersizini farklı pozisyonlarda tekrarlamak her durumda kaslarınızı gevşetmenizi öğrenmenizi sağlar. Bu yüzden yatarken, otururken, bağdaş kurarken v.s. gibi farklı pozisyonlarda kegel egzersizini yapın. Örneğin vajinismus için kegel egzersizini sabah kalktığınızda yatakta yapın, akşam ise otururken yapın.

Kegel egzersizinin sayısını arttırmanızda da fayda olacaktır. Oturum başına 10 defa kaslarınızı kasıp gevşetmeyle başlayın ve birkaç gün sonra sayısını 5 artırın.

Vajinismus için kegel egzersizleri gerçekten faydalıdır. Bu egzersizleri parmak egzersiziyle birleştirmeniz de faydasını artırır. Kegel egzersizini vajinismus sorununuz çözülene kadar hatta bir süre daha fazla günlük yaşamınızın bir rutini haline getirmelisiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp