Organ Kopması Tedavisi

Organ Kopması Tedavisi :

Organ kopmalarında bilmeniz gereken ilk husus, kopan organ 24 saat içinde en yakın hastaneye götürülüp uygun koşullarda dikilirse, o organın yeniden eski işlevine dönmesi mümkündür. Bu sebeple organ kopması yaşayan kişileri hastaneye götürürken muhakkak kopan organı da götürmelisiniz. Peki kopan organ hangi koşullarda hasta ile beraber hastaneye götürülmelidir?

Kopan organ kesinlikle ıslatılmamalı ya da buz ile temas ettirilmemelidir. Organ hem nemli hem de soğuk kalmalıdır. Bu sebeple temiz bir kumaş önce su ile ıslatılmalı ve suyu iyice sıkıldıktan sonra kopan organ bu kumaşın içine sarılmalıdır. Daha sonra ise temiz bir plastik torba içine konulmalı ve torbanın ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır. Son olarak torba da içi buz dolu bir kabın içine konulmalıdır. İşte bu koşullarda hastaneye gidene kadar muhafaza edilen organın yeniden işlevine kavuşması mümkündür.

Hastaya yapılması gereken ilk yardım

Hasta şoka girmiş ise yere sırt üstü yatırılıp ayaklar yükseltilmelidir. Hastanın solunumunun ve dolaşımının sağlanması gerekir. Kanamanın olduğu bölgeye basınç uygulanmalı ve kanamanın olduğu bölge kalp seviyesinden yükseğe kaldırılmalıdır. Eğer bu işleme rağmen hastanın kanamasında durmuyorsa doğrudan turnike uygulanabilir. Ancak doğrudan turnike kopan organın yerine dikilmesinde bir takım sorunlara yol açabileceği için turnike son çare olmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp