Nöral Terapi Yan Etkileri

Nöral Terapi Yan Etkileri

Doğal bir tedavi olarak kabul edilen Nöral Terapi ilaç tedavisi değildir. İğnelerdeki kısa etkili lokal anestetik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır. İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağına yayılır ve hasar gören sinirlerin hepsini biyoelektriksel olarak düzeltir. Nöral Terapide anestezik maddeler kullanılmaktadır. Bu lokal anestezik maddeler tamamen doğal olup ısırgan otu ve acıbademden elde edilmektedir. 80 yılı aşkın süredir batıda (Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya) uygulanan Nöral Terapiyle yan etkisiz tamamen doğal ve kalıcı sonuçlar elde edilir.

Nöral Terapi hangi hastalıklarda uygulanır?

1- Migren ve baş ağrıları tedavisinde
2- Boyun, sırt ve bel ağrıları gibi kas kökenli ağrıların tedavisinde
3- Bel ve boyun fıtıklarında ağrıların giderilmesinde
4- Eklem hastalıkları (menisküs yırtılması, eklem içindeki sıvının azalması, sporcu yaralanmaları)
5- Sinir basısına bağlı oluşan ağrıların tedavisi
6- Romatizmal hastalıkları tedavisi
7- Allerjik astım ve allerjik rinit gibi allerji kökenli hastalıkların tedavisi (bağışıklık sistemindeki denge bozukluğu)
8- Trioid hastalıklarının tedavisi
9- Menapoz sıkıntılarının giderilmesi
10- Adet düzensizlikleri ve şiddetli adet sancısı tedavisi
11- Hormanal bozukluğa bağlı üreme sorunları
12- Kronik tonsillit (geçmeyen boğaz iltihabı) tedavisi
13- Kronik sinüzit tedavisi
14- Fibromyalji (yaygın kas ağrıları), devamlı yorgunluk hissi ve halsizlik tedavisi
15- Depresyon ve panik atak gibi ruhsal hastalıkların tedavisi
16- Kronik kabızlık tedavisi
17- Bağırsak hastalıkları tedavisi (irritabl kolon sendromu, ülseratif kolit ve crohn)
18- Yüz felci tedavisi
19- Trigeminal nevralji tedavisi
20- Spor yaralanmaları
21- Toksinlerden arınma
22- Anti Aging (yaşlanmanın önlenmesi)

NÖRALTERAPİ NEDİR?

Nöralterapi lokal anestezik madde kullanılarak yapılan regülasyon yani düzenleme tedavisidir.

İnsan bedeni bir elektriksel bedendir. Tüm vücudumuz uzunluğu 500.000 km'ye varan bir network ağıdır. Uyarılabilen dokular herhangi bir uyarıya karşı hücre zarlarının elektriksel özelliğini değiştirerek aksiyon potansiyeli oluşturup, iletebilme özelliği göstermektedir. Sinir ve kas dokusu uyarılabilen dokulardır. Hücre zarlarında dinlenim ve aksiyon potansiyeli olmak üzere iki tip potansiyelden söz edilmektedir. Dinlenim potansiyeli, hücreler herhangi bir iş yapmadıkları zaman, iyonların, hücre içi ve dışında farklı dağılımda yerleşimleri ile oluşan bir potansiyel iken, aksiyon potansiyeli, hücrelerin aktif oldukları sırada bazı iyonların hücre içine ve dışına hareketleri sonucunda zarda oluşan bir dizi potansiyel değişiklikleridir.

Uyarılabilen dokular, aksiyon potansiyelini oluşturup, bu potansiyel değişikliği ile ortaya çıkan elektriksel aktiviteyi zarları boyunca iletirler. Sinir hücrelerinde oluşan bu elektriksel aktivitenin yalnızca iletim işi yapılır.

Hücre zarının içerisinin dışa oranla daha negatif olduğu dinlenim durumundaki bir hücre, herhangi bir uyaran ile uyarıldığı zaman; zarın dinlenim potansiyeli milisaniyeler içerisinde değişerek pozitif bir değere ulaşmaktadır. Zar potansiyelinde, içerisinin dışa oranla daha pozitif değer kazandığı bu duruma depolarizasyon adı verilmektedir. Ancak zar potansiyeli bu durumda kalmaz, çok kısa bir süre içerisinde tekrar eski dinlenim potansiyeline geri döner. Zar potansiyelinin depolarizasyondan tekrar dinlenim potansiyeline geri dönüşü repolarizasyon olarak tanımlanmaktadır. Aksiyon potansiyeli, depolarizasyon ve repolarizasyondan oluşmaktadır.

Sağlıklı hücrenin dinlenme potansiyeli -40ile -90 mV'tur. Ancak hastalanmış olan hücrenin dinlenme potansiyeli düşüktür dolayısıyla iletisi yoktur. Tüm lokal anestezik maddeler hücre aksiyon potansiyelini -290 mVoltluk gücü ile hücreyi hiperpolarize eder ve yeniden -40ile -90 mV'a yani ileti yapabileceği potansiyele ulaşır; hücreyi yeniden çalışır hale getirir. Böylece hastalıklı hücre sağlıklı hücreye dönüşür.

Nöral Terapi Nasıl Uygulanılır

Nöralterapi; otonom sinir sistemine anestezik (lokal) enjekte edilerek, vücudun kendi kendini iyileştirme ve denge sağlama sisteminin aktive edilmesine denir. Otonom sinir sisteminin oluşturduğu, enerji yükseltici (hiperpolarize edici) uyarı ile tedavi sağlanır. Geçirilen kazalar, enfeksiyonlar, ameliyatlar, travmalar kısacası dışarıdan gelen tüm uyarılar, otonom sinir sistemine kaydedilir. Zaman içinde vücut bunu taşıyamayacak hale geldiğinde ise kronik ağrılar ortaya çıkar. Nöralterapi ise sinir sistemindeki iletim bozukluğunun elektriksel aktivitesini yükselterek, biyoelektriksel olarak iyileşme sağlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp